El este miliardarul român care dirijează atacurile împotriva lui Klaus Iohannis! Ce interese străine se ascund în spatele conglomeratului pe care îl conduce dubiosul domn Siminel

Cristian Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH) și guvernează o rețea de firme care controlează domenii-cheie.

27 oct. 2021, 13:02
El este miliardarul român care dirijează atacurile împotriva lui Klaus Iohannis! Ce interese străine se ascund în spatele conglomeratului pe care îl conduce dubiosul domn Siminel

Klaus Iohannis s-a transformat în ultima perioadă în ținta unor atacuri masive susținute de o anume parte a presei, iar în spatele acestor atacuri se găsește un miliardar pe cât de dubios, pe atât de discret. Cristian Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH) și guvernează o rețea de firme care controlează domenii-cheie. Inclusiv presa. Considerat adevăratul ”patron” al Libra Bank și ”omul care a cumpărat România”, Siminel dirijează, printre altele, site-ul Ziare.com, cel care este ”vârful de lance” în atacul la adresa președintelui.

În ultima vreme, criza medicală indusă de pandemie se intersectează cu o criză politică fără precedent, România oferind imaginea unei țări care nu este guvernată.

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost ”demolat” prin moțiune de cenzură, iar președintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș (USR) să formeze un nou guvern. Numai că acesta n-a reușit să treacă prin Parlament, iar președintele a ales varianta de rezervă – Nicolae Ciucă de la PNL.

O variantă care, cel puțin deocamdată, nu s-a dovedit a fi viabilă, negocierile cu partidele parlamentare aflându-se în impas.

În tot acest peisaj există cercuri de afaceri care sunt preocupate să întrețină starea de haos și să coordoneze un atac mediatic fără precedent împotriva președintelui Klaus Iohannis. Iar aceste cercuri de afaceri par să reprezintă interesele străine apropiate conglomeratului de firme pe care îl controlează dubiosul domn Siminel.

Klaus Iohannnis, acuzat că aruncă PNL în brațele PSD

Vârful de lance al asediului lansat împotriva șefului statului este Ziare.com (”jucăria” lui Siminel), iar în ultimele zile a fost cusută o întreagă ”țesătură” media din care reiese că președintele nu ar putea gestiona această criză și care ar conduce la prăbușirea economică a României.

Liberalii ar fi dorit ca tot Florin Cîțu să fie premier desemnat pentru a forma un nou guvern, numai că în politica editorială a Ziare.com se insistă a se transmite că Iohannis a pus piciorul în prag și l-a desemnat pe Nicolae Ciucă. O astfel de decizie ar reprezenta, practic, aruncarea PNL în brațele social-democraților cu care chiar Iohannis a avut o relație ”rece” de-a lungul timpului.

În campania desfășurată de Ziare.com, Nicolae Ciucă este etichetat drept ”omul de încredere” al lui Klaus Iohannis, iar de aici până la a oferi ”pâine și cuțitul” – la nivel politic – lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu ar mai fi decât un pas. Concluzia la care ajunge Ziare.com (implicit, dubiosul domn Siminel) este aceea că Iohannis ”s-a sucit”, transformând adversarul PSD de până mai ieri într-un ”partener de dialog”.

Klaus Iohannis ar dori să pună USR ”pe butuci”

În aceeași notă, adversarii de moment ai lui Klaus Iohannis susțin că președintele României are o nouă țintă, respectiv USR, formațiunea fiind ”pedepsită” pentru că a pus umărul la prăbușirea guvernului condus de Florin Cîțu.

Klaus Iohannis apare, astfel, în postura de lider care, fiind într-o situație complicată din toate punctele de vedere, ia decizii nu numai controversate, dar și periculoase, apropiindu-se de PSD și uitând de vechile alianțe pe care tocmai el le promova fervent.

O ”construcție” politică alături de PSD nu este văzută ”cu ochi buni”, iar această idee este promovată constant, chiar și reprezentanții PNL fiind acuzați că îmbrățișează ipoteza agreată de Klaus Iohannis și acceptă alianța cu social-democrații, lăudând specialiștii din PSD în pofida tuturor disesnsiunilor din trecut.

Klaus Iohannis, prezentat drept un personaj politic ”prăbușit” în sondaj

În tot acest scenariu care are drept scop transformarea lui Iohannis în ”țap ispășitor” pentru criza politică pe care o traversează România apar și sondaje de opinie din care reiese că acesta se află pe o pantă descendentă.

Firește, erodarea imaginii prezidențiale poate fi luată în calcul, Iohannis aflându-se la al doilea mandat și contemporan cu o pandemie agresivă.

Imaginea de ansamblu pe care Ziare.com o induce în abordarea editorială este tocmai aceea că președintele Iohannis a pierdut încrederea românilor, iar ”bomboana de pe colivă” ar fi chiar prezentarea PSD drept un ”partener de discuții” viabil, insistența prezidențială fiind ”de rău augur”.

Klaus Iohannis, ”trădător” și ”șef al Mafiei”

”Ambuscada” pregătită lui Iohannis conține, de altfel, toate ingredientele necesare. Nu numai că sunt eliminate informații ”pozitive”, dar se insistă asupra celor negative și, suplimentar, sunt evidențiate ironiile adresate șefului statului în mediul online.

După ce Roberta Metsola, vicepreședinte al Parlamentului European, a postat – pe pagina sa de Facebook – un mesaj de mulțumire adresat lui Klaus Iohannis, în urma reuniunii Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, au fost prezentate publicului ironiile lansate de urmăritorii online a respectivei pagini de Facebook.

Klaus Iohannis este catalogat drept ”trădător”, ”șef al Mafiei” și un lider care i-a păcălit pe români, un ”personaj interesat doar de propriul câștig politic” și o mare ”dezamăgire” pentru români.

 • Se pare că a reușit să-i păcălească pe toți. Românii suferă acum doar din cauza ego-ului și a intereselor sale politice. 
 • Îmi pare atât de rău pentru țara mea. 
 • Se pare că te-a păcălit și pe tine. Acest personaj este interesat doar de propriul său câștig politic, tocmai a deschis calea către guvernare pentru cel mai urat partid din România (format din hoți dovediți, anti-europeni, comuniști). El a preferat ca partidul său să piardă majoritatea, mai degrabă decât să lucreze cu un nou partid care a început cu adevărat reformele în sistemul judiciar și în administrație. 
 • Roberta Metsola, îți amintești protestele uriașe din România? au fost împotriva PSD. Președintele Klaus Iohannis tocmai a negociat sprijinul PSD, încălcând toate promisiunile de campanie! 
 • Iohannis a cedat în fața bandei lui Dragnea 
 • Este autorul moral al zecilor de mii de decese! Deschideți ochii și aveți grijă de cei cu care lucrați!” 
 • Acest om este cea mai mare dezamăgire pentru poporul român, doamna Metsola. El este de partea greșită în acest moment. Nu are nicio legătură cu statul european de drept și cu valorile anticorupție. 
 • „Ne-a trădat atât de rău. E cu mafia. El este șeful Mafiei, atât PNL, cât și PSD. A creat toată această criză politică doar pentru a scoate din guvern singurul partid curat pe care îl avem în România, USR. Suntem fără speranță și avem nevoie de sprijinul PE. Lucrurile se vor înrăutăți.
 • Dezamăgire uriașă a acestui președinte, el a reușit să mintă pe fiecare cetățean român. Am stat la o coadă uriașă în 2014 în fața ambasadei României la Brusells pentru a-l vota împotriva candidatului socialist, dar el a dovedit tuturor că este doar un președinte fals. El are o contribuție enormă la ratele actuale de decese covid din România. 

Fostul ministru al Justiției, către Iohannis: ”Masca a căzut demult!”

În aceeași notă, Ziare.com a prezentat și un atac ”devastator” pe care l-a declanșat Stelian Ion, fost ministru al Justiției, ”pus pe făraș” de premerul Cîțu.

Acesta a transmis – tot în mediul online, evident – că Iohannis a ”schimbat macazul” și s-a aliat cu PSD,  că dorește ”control total pe numirea procurorilor”, iar ”masca” trebuie să cadă.

”Domnule Iohannis, haideți să dăm cărțile pe față! Vă puteți afișa acum fără să vă mai ascundeți chipul uselist, masca a căzut demult!Am văzut foarte clar care sunt interesele dumneavoastră din justiție. Pentru asta am fost gazați, împreună cu familiile, pe 10 august? Să “reformați” dvs. justiția împreună cu PSD-ul?”, a acuzat Stelian Ion.

Sursele noastre spun că ”jocul” este departe de a fi terminat, iar atacurile la adresa lui Iohannis, prin ”calul troian” reprezentat de conglomeratul condus de miliardarul Siminel, vor continua într-un ritm susținut și din ce în ce mai agresiv.

Primează, incontestabil, interesele financiare de ordinul sutelor de milioane de euro, iar această criză politică (și economică) prin care trece România de azi trebuie speculată în consecință. Iar marele beneficiar este dubiosul domn Siminel și rețeaua de firme din spatele lui.

Cine este Siminel?

Klaus Iohannis, atacat de Siminel
Andrei Siminel, presedintele Fondului american de investitii NCH

Andrei Siminel a fost președinte al Bursei RASDAQ până în 2005, când aceasta a fuzionat cu BVB și președinte al Asociației Brokerilor până în 2006. Portofoliul de participații majoritare administrat de NCH în Romania acoperă domenii precum:

 • industria alimentară (grupul Vel Pitar)
 • real estate (rețelele United Capital și IMS Proprietăți)
 • bănci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft)
 • producțieși servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB)
 • retail (rețeaua de magazine Romarta)

New Century Holdings se află pe piața românească din anul 1994, iar în prezent administrează participații majoritare și minoritare la peste 300 de companii românești din diverse sectoare de activitate.

Din poziția de șef al operațiunilor din România ale New Century Holdings (NHC), omul de afaceri este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de capital, fondul pe care îl conduce investind până în prezent 400 sute de milioane de euro pe piața românească.


loading...