Elena Udrea: Am spus din 2010 că la ANRP se lua şpagă. Am nominalizat-o atunci şi pe Crinuţa Dumitrean

Elena Udrea, aflată sub control judiciar, s-a prezentat, vineri, la Secţia 2 Poliţie. Aceasta a declarat că i-a spus, încă din 2010, preşedintelui de atunci Traian Băsescu că angajaţii de la ANRP iau şpagă pentru a rezolva dosare, printre cei nominalizaţi aflându-se şi Crinuţa Dumitrean. Mai mult, Udrea a spus că în cazul fostei şefe de la ANRP, arestată preventiv, se putea o altă măsură, în condiţiile în care este însărcinată în opt luni.

04 dec. 2015, 08:56
Elena Udrea: Am spus din 2010 că la ANRP se lua şpagă. Am nominalizat-o atunci şi pe Crinuţa Dumitrean

Despre ANRP si despre ce se intampla acolo, in foarte multe situatii eu am vorbit inca din anul 2010. Este adevarat ca nu public. La vremea aceea am spus presedintelui Traian Basescu faptul ca auzisem ca la ANRP se iau bani pentru a se rezolva dosarele preferential. Au fost anuntate institutiile si raspunsul la vremea aceea a fost ca totul este in regula. Am spus la vremea aceea numele Crinutei Dumitrean si raspunsul a fost ca doamna Crinuta Dumitrean nu incalca legea„, a declarat Elena Udrea.

Legat de măsura arestării preventive a Crinuţei Dumitrean, însărcinată în luna a opta, Udrea consideră „ca se poate da si o alta masura pentru o femeie care urmeaza sa nasca in orice moment”. „Eu nu am trecut prin aceasta experienta, din pacate, dar cred ca o femeie insarcinata in opt luni are problemele unei femei care naste in scurt timp. Nu stiu daca ii trebuia adeverinta ca sa vedem ca este insarcinata in opt luni„, a mai spus fostul ministru.

De ce a fost ARESTATĂ Crinuţa Dumitrean, gravidă în opt luni. MOTIVAREA instanţei

Întrebată dacă ştia despre presupusa relaţie amoroasă dintre Crinuţa Dumitrean şi Ioan Oltean, Elena Udrea a precizat că „în amantlâcuri nu mă bag”. Mai mult, spune Udrea, ANRP era o instituţie „care se preta la fapte de corupţie”.

Nu stiu despre o legatura amoroasa dintre cei doi. In amantlacuri nu ma bag. Am vazut-o o singura data la un eveniment public, nu stiu cum se purta Oltean cu ea. 

Stiam doar ca este propusa de organizatia Bistrita. La un moment dat, cand a fost o discutie la Guvern ca la ANRP sa fie propus cineva de la PDL, m-am opus ca institutia sa fie luata la PDL, pentru ca stiam ca vor fi probleme mari de tot cu coruptie. Era o institutie care se preta la asa ceva„, a precizat aceasta.

CITEŞTE ŞI: Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean, fotografiaţi în IPOSTAZE INDECENTE. Ce au spus judecătorii despre imagini

Potrivit dosarului întocmit de procurorii DNA, Dorin Cocoş a făcut intervenţii la Emil Boc pentru a-l pune la punct pe Ioan Oltean, care îi făcea probleme. Întrebată dacă fostul ei soţ obişnuia să îl sune pe Boc pentru a-i cere anumite servicii, Udrea a răspuns: „Nu cunosc lucru acesta. Trebuie să îl întrebaţi pe Dorin Cocoş”.