Elevă de clasa a IX-a, CĂLCATĂ ÎN PICIOARE în şcoală de un coleg. Fata a fost transportată la spital

Situația pare să scape de sub control, în rândul elevilor din România. Tot mai multe cazuri de violență sunt înregistrate, în școlile din Gorj şi nu numai. Mai mulţi elevi au ajuns în atenţia poliţiştilor în urma unor cazuri grave de violenţă. Zilele trecute, o elevă a fost bătută cu bestialitate de un coleg de şcoală din cauza unor vorbe urâte.

26 oct. 2015, 07:01
Elevă de clasa a IX-a, CĂLCATĂ ÎN PICIOARE în şcoală de un coleg. Fata a fost transportată la spital

O elevă de 15 ani din Gorj a ajuns la spital după ce un elev din clasa a XII-a din aceeași școală a lovit-o violent cu picioarele în piept. Episodul a avut loc chiar pe holul unității de învățământ, în timp ce elevii se aflau în pauză.

Fata era cu alți colegi când a făcut afirmațiile deranjante pentru elevul de 18 ani. Atunci, plin de furie, elevul a reacționat violent, sărind practic cu picioarele pe fată. Victima a fost transportată la spital, având nevoie de îngrijiri medicale.

Conducerea unității de învățământ a deschis o anchetă la școală pentru a afla ce s-a întâmplat.

Potrivit impactingorj.com, băiatul a fost exmatriculat pe o perioadă de un an, iar polițiștii au deschis un dosar penal pe numele acestuia sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Vă reamintim că acest incident vine la doar o săptămână de la înregistrarea unui alt scandal iscat la un alt liceu din Târgu-Jiu, unde un elev de 17 ani și-a înjunghiat fosta iubită. Potrivit România TV, băiatul a vrut să-i taie gâtul fetei în urma unui conflict spontan. Adolescenta a reuşit să se ferească de lama cuţitului, însă cu toate astea a fost tăiată la mână. Ea a fost rănită şi a ajuns la spital.

Vezi şi: Elevă clasa a V-a, bătută cu bestialitate de colegi. Fetiţa este în stare gravă la spital

Cazuri şocante au avut loc şi în alte şcoli din ţară. Imagini revoltătoare surprinse într-o şcoală din Tulcea. O profesoară a fost filmată în timp ce pălmuieşte un elev în timpul orei. Scena a fost filmată de un coleg şi postată pe Facebook. VIDEO AICI

Copilul este lovit în faţa clasei, în timp ce colegii privesc înmărmuriţi. Filmuleţul a făcut deja înconjurul internetului. Din mărturiile copiilor şi ale părinţilor reiese că băiatul de 12 ani a fost certat pentru că nu a scris în caiet lecţia de pe tablă.

Profesoara, care e şi secretara şcolii, este pensionară, dar pentru că şcoala nu are suficient personal, femeia încă mai predă.

Inspectoratul s-a sesizat şi a deschis o anchetă.

  • Campanie împotriva violenţei în şcoli lansată de Ministerul Educaţiei şi UNICEF

UNICEF și Ministerul Educației vor lansa, vineri, o campanie împotriva violenței în școli, la eveniment urmând să participe ministrul Sorin Mihai Câmpeanu și reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

Cîmpeanu: În anul școlar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violență în școli

În anul școlar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violență în școli sub toate formele ei, număr în scădere raportat la anul școlar anterior, a precizat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu prilejul lansării Campaniei „Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală!”.  Dintre aceste cazuri, 3.397 au fost asociate violenței verbale.

„Luând în considerare cele 19.000 de școli din România, putem spune că am avut, din păcate, câte un caz în medie la nivelul fiecărei școli. 41% dintre acestea au fost violențe elev-elev verbale. Este îmbucurător faptul că în prima perioadă a acestui an se remarcă o scădere semnificativă a cazurilor de violență în școli”, a arătat ministrul.

Potrivit acestuia, una dintre măsurile care pot reduce actele de violență în școală este și cea a instalării camerelor video de supraveghere. „Monitorizarea video a activităților din fiecare școală este un proces în curs de generalizare, urmând a se încheia curând la nivelul tuturor școlilor.

Peste 80% dintre școlile din România au camere video. Trebuie însă să fie conștienți managerii acestor școli că trebuie să urmărească aceste înregistrări și colegii dascăli, de importanța acestui fenomen”, a subliniat Cîmpeanu.

Profesoara din Braşov care a lovit un elev, sancţionată cu o tăiere de 10% din salariu

Posibilitățile de intervenție ale ministerului sunt limitate atunci când profesorii manifestă violență asupra elevilor, potrivit acestuia.

„Ministrul Educației nu are posibilități de intervenție rapidă în cazuri care sunt absolut regretabile. Ar trebuie să existe și alte tipuri de intervenție pentru a se lua măsuri împotriva acestui fenomen. Sancțiunile aplicate trebuie să fie mai drastice pentru profesorii care apelează la acte de violență față de elevi, dar trebuie să prevadă măsuri pentru combaterea acestui nou tip de violență elev-profesor care se face simțit în școlile românești”, a susținut Sorin Cîmpeanu.

El a propus consolidarea statutului cadrului didactic, a autorității acestuia. „Sunt sisteme de învățământ europene — și l-aș menționa pe cel din Spania — în care cadrul didactic este definit ca autoritate publică. Simt nevoia unei reglementări mai clare și mai ferme”, a explicat demnitarul.

Reprezentantul UNICEF pentru România, Sandie Blanchet, a vorbit despre raportul global realizat de UNICEF asupra violenței împotriva copiilor, care semnalează faptul că 41% dintre copii sunt victime ale fenomenului de intimidare în școli.

„Campania noastră urmărește să atragă atenția asupra violenței verbale împotriva copiilor și, totodată, să îndemne persoanele care sunt martore în situații de agresiune verbală să ia atitudine. Știm că nu le este ușor copiilor să reacționeze atunci când sunt martori la astfel de situații, dar ei chiar au posibilitatea de a schimba cu adevărat viața prietenilor lor, motiv pentru care în campania noastră ei sunt considerați ca fiind niște supereroi”, a afirmat Sandie Blanchet.

REVOLTĂTOR! Elev SNOPIT ÎN BĂTAIE de o profesoară, într-o şcoală din Tulcea VIDEO