REZULTATE BAC. Eleva violată din Vaslui: „Doar o minune mă mai poate salva”

REZULTATE BAC: Coşmarul Ralucăi, tânăra abuzată sexual de proprii consăteni, este departe de a lua sfârşit. În urma episodului care a şocat o ţară întreagă tânăra în vârstă de doar 18 ani nu s-a mai putut prezenta la examenul maturităţii, fiind nevoită să îl susţină în sesiunea din toamnă. Proba s-a încheiat în urmă cu câteva zile, iar acum Raluca aşteaptă cu emoţii rezultatele.

01 sept. 2015, 07:38

REZULTATE BAC 2015 EDU.RO SESIUNEA de TOAMNĂ: Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2015 în sesiunea de vară, au avut o nouă șanse în sesiunea de toamnă, care a început pe 17 august. Printrei ei s-a numărat şi eleva violată de cele şapte bestii din Vaslui.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea de toamnă, vor fi afișate pe pe EDU.RO, la avizierele școlilor și, probabil, pe site-urile insectoratelor județene, urmând ca rezultatele finale, după contestații, să fie afișate pe 3 septembrie.

„Aştept rezultatele cu sufletul la gură. La matematică a fost destul de greu. La română şi geografie cred că am luat, la matematică, însă, nu ştiu. Doar o minune mă mai poate salva să îl iau din prima. Îmi doresc să îmi văd de viaţa mea şi să iau diploma de bacalaureat pentru a-mi continua studiile”, a mărturisit Raluca, potrivit spynews.ro.

Eleva care a fost violată de sapte indivizi din satul Văleni doreşte să se înscrie la Şcoala Postliceală Sanitară indiferent de rezultatul obţinut la examenul de bacalaureat. În scolile postliceale sunt acceptati si elevi fără diploma de bacalaureat, cu o conditie, aceea de a obtine diploma, până la finalizarea studiilor postliceale.

Ideea de a fi asistentă medicală i-a fost sugerată chiar de psihologii de la Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educatională (CJRAE) Vaslui. În ceea ce priveste examenul maturitătii, Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, crede că eleva va obtine o notă de trecere la cel putin una din discipline.

„Initial, din cauza traumei suferite, fata nu a vrut sã mai sustină examenul de bacalaureat, dar psihologii din cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistentã Educatională au convins-o să îl dea, oferindu-i o alternativă: chiar dacă nu va lua bacalaureatul va putea să se înscrie la o scoală postliceală sanitară”, a declarat Gabriela Plãcintã, potrivit vremeanoua.ro.

Vezi şi: Tânăra violată din Vaslui are planuri mari: Vrea să-şi refacă viaţa şi să îşi cumpere casă din despăgubiri

Raluca s-a înscris la Bacalaureat în sesiunea de toamnă, pentru că toată vara a trebuit să se prezinte în faţa justiţiei şi a autorităţilor judiciare pentru judecarea cazului de viol.

Condamnările violatorilor din Văleni

Boicu Ionut Bogdan (21 ani) a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare. Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare. Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare. Bolboceanu Petrica (23 ani) – condamnat la 7 ani de închisoare. Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare. Avadanii Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare. De asemenea, instanta, prin această hotărâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, să platească victimei, o suma de 50.000 lei, despăgubiri morale.

Citeşte şi Cei şapte violatori din Vaslui nu pot fi EXECUTAŢI SILIT. Ce DESPĂGUBIRI trebuie să primească victima