Elevul care s-a electrocutat pe locomotivă este în stare critică. Are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

Tânărul de 16 ani din Turda care s-a electrocutat sub linia de contact de 27.000 volţi în zona Triajului Staţiei C.F. Turda se află internat în stare gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

01 apr. 2014, 07:56
Elevul care s-a electrocutat pe locomotivă este în stare critică. Are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

Medicii bucureşteni sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a elevului din Turda, scrie citynews.ro. Acesta s-a electrocutat luni în timp ce era la ora de sport, fiind dus de urgenţă la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, după care un elicopter l-a transportat în Capitală. Potrivit reprezentanţilor Spitalului „Grigore Alexandrescu„, tânărul prezintă arsuri pe 80 % din suprafaţa corpului.

Citeşte şi Joacă FATALĂ. Un adolescent de 16 ani a murit ELECTROCUTAT, după ce s-a urcat pe o locomotivă

De asemenea, ca urmare a faptului că a căzut de pe un vagon după ce fusese electrocutat, acesta a suferit mai multe fracturi la coloana vertebrală, precum şi multiple traumatisme toracice şi abdominale. Din păcate, medicii vor fi nevoiţi să-i amputeze un braţ de la umăr.

În timp ce copilul se zbate între viaţă şi moarte la Bucureşti, la Cluj-Napoca şi la Turda au demarat anchete pentru a stabili cauzele şi vinovaţii în acest caz. Deocamdată se ştie că băiatul se afla la ora de sport când s-a întâmplat nenorocirea.

Citeşte şi A plătit scump pentru poza perfectă: S-a urcat pe tren şi s-a electrocutat

Şeful IŞJ Cluj, Valentin Cuibus, a precizat că victima, care era înscrisă la o clasă de atletism a Liceului Liviu Rebreanu din Turda, alerga alături de alţi colegi de grupă pe un traseu de 5 kilometri prestabilit. În acel moment, profesorul de sport era cu o altă grupă, care efectua exerciţii în sala de forţă. Nu se ştie din ce motiv elevul a decis să părăsească traseul şi să se urce pe vagon. Ancheta IŞJ, precum şi cea de la liceul din Turda, va stabili dacă profesorul are vreo vină în acest caz, urmând ca, în funcţie de rezultat, să se ia măsuri disciplinare.