Eroul de la Notre Dame. Cine este cel care a scos din flăcări Coroana cu Spini. Povestea sa este cutremurătoare FOTO

RomaniaTV.net
16 04. 2019, 15:38

Jean Marc Fournier e capelan al Brigăzii de Pompieri din Paris şi a ajuns printre primii la incendiul de la Notre Dame, de luni seara. S-a dus direct în locul unde erau relicvele, pe care în cunoaştea foarte bine. A scos Coroana cu Spini şi celelalte reclive importante şi le-a pus la adăpost.

Iniţial s-a crezut că acestea au fost distruse de incendiu, flăcările mistuind zona de clădire în care se aflau, dar părintele Fournier se asigurase că toate artefactele sunt în siguranţă.

Etienne Loraillere, redactor pentru rețeaua de televiziune catolică KTO din Franța, a spus că părintele Fournier „a mers cu pompierii în Catedrala Notre Dame, pentru a salva Coroana de Spini și Binecuvântatul Sacrament.”

Incendiu la Notre Dame: Coroana de spini a lui Iisus şi mantia lui Ludovic al IX-lea au fost salvate

Acest lucru a fost confirmat de o sursă din serviciile de urgență care a spus: „Părintele Fournier este un erou! Nu a avut frică deloc atunci când a mers direct la relicve în interiorul catedralei şi s-a asigurat că sunt în siguranţă. În fiecare zi se descurcă cu viaţa şi cu moartea, nu s-a temut deloc.”

Cu patru ani în urmă, părintele Fournier a mângâiat victimele după cel mai grav atac terorist asupra Parisului din acest secol, când 89 de persoane au fost masacrate la concertul Eagles of Death Metal, în 2015, la Bataclan.

Capelanul s-a rugat atunci pentru morţii din club şi i-a ajutat pe răniţii întinşi pe podele: „Am oferit o binecuvântare colectivă, aşa cum mă autorizează Biserica Catolică.”

Părintele Fournier, care are 50 de ani, și-a început cariera ca preot catolic în Germania și apoi sa mutat în departamentul Sarthe din Franța. Sa alăturat eparhiei forțelor armate în 2004, petrecând șapte ani alături de militari, în întreaga lume.

În Afganistan a fost implicat într-o ambuscadă în care au fost uciși 10 soldați.

Prețioasele relicve au fost salvate noaptea trecută, când pompierii au format un lanț uman în interiorul clădirii devastate de incendii. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a mulțumit serviciilor de urgență ale orașului, într-un tweet, spunând că au format un „lanț de oameni formidabil pentru a salva comorile din Notre Dame.”

Alte artefacte prețioase care au fost salvate au inclus tunica lui Saint Louis, care datează din secolul al XIII-lea. Coroana de Spini a făcut parte din coroana așezată pe capul lui Isus, în timpul răstignirii sale.

După ce părți din spini au fost distribuite în jurul Europei în secolele următoare, a fost adusă la Paris din Bizanț de către Louis IX, după ce a fost oferită în dar de către împăratul latin al Constantinopolului, Baldwin al II-lea în 1238.

sursa: observatortv.ro