Eurovision România 2016. Ghinion mare pentru Mihai Trăistariu în semifinală. Ce se întâmplă

A început numărătoarea inversă pentru Semifinala Eurovision România 2016, care va avea loc anul acesta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, vineri (4 martie), de la ora 20.30. 

05 mart. 2016, 16:25
Eurovision România 2016. Ghinion mare pentru Mihai Trăistariu în semifinală. Ce se întâmplă

Miercuri (2 martie) s-au desfășurat primele repetiții pentru Semifinala Eurovision România 2016, scrie click.ro. Cei 12 melodii au testat cum se aude și cum se vede show-ul lor de pe scena din Baia Mare. După această primă zi de repetiții, impresiile organizatorilor sunt foarte bune. „Vom avea pe scena de la Baia Mare un show dinamic şi modern. Grafica ce va rula pe ecranele de pe scenă şi din sală este asigurată de specialişti în producţii muzicale care au participat la numeroase festivaluri internaţionale de la noi, precum: Untold, Green Sounds, Electric Castle, Summer Well a declarat Dan Manoliu, regizorul spectacolelor.

Citeşte şi Semifinala naţională EUROVISION 2016 are loc, vineri, la Baia Mare

„Show-ul de lumini va fi asigurat de 250 capete mobile, peste 200 de lumini pe led, peste 100 de unităţi de lumină convenţională şi peste 150 de mp de ecrane video”, a povestit Sergiu Ardelean, director de imagine al Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016.

De asemenea, și Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2016 se arată pe deplin mulțumită: „Sunt toţi tineri, entuziaşti şi plini de energie pozitivă. Şi-au pregătit momentele artistice cu atenţie şi seriozitate, iar echipa TVR şi partenerii noştri de la Baia Mare fac toate eforturile pentru a construi un show perfect. „GeneratiaEurovision vă dă întâlnire vineri seara, pe scena Selecţiei Naţionale. Să le ţinem pumnii!”.

Cum au decurs primele repetiții

Primul contact al concurenţilor Eurovision cu scena, decorul, sunetul şi camera verde de la Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc la 2 martie. Repetiţiile continuă azi şi mâine pe scena de la Baia Mare, iar pe 4 martie vom urmări show-urile în premieră, la Semifinala Eurovision România.

Citeşte şi EUROVISION 2016. Hayley Evetts s-a retras din concurs. Trupa Gaşca de acasă va concura în semifinale

Primul contact al concurenţilor Eurovision România 2016 cu scena, decorul, sunetul şi camera verde de la Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc miercuri (2 martie). Repetiţiile continuă și joi (3 martie), și vineri (4 martie) pe scena de la Baia Mare, în seara zilei de vineri (4 martie) vom urmări show-urile în premieră, la Semifinala Eurovision România 2016. Spectacolul va fi transmis de la 20.30 și de televiziune, în direct, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Mihai Trăistariu ar putea avea probleme în Semifinala Eurovision România 2016, pentru că este răcit

„Sunt încântat de sunet şi de scenă, mi-am urmărit show-ul pentru a vedea ce pot schimba şi îmbunătăţi. Sunt puţin răcit, dar fac eforturi pentru a fi la înălţime pe scena Selecţiei Naţionale. Am încredere că Paradisio este o piesă care poate câştiga în Suedia, deci votaţi cu mine şi speraţi alături de Pradisio”, a desclarat şi MIHAI, cel care a fost recunoscut „cea mai bună voce din România” în 1999, 2000 şi 2006, dar mai ales a obţinut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României: 172 de puncte, cu piesa „Tornero”.

„Iubesc muzica şi m-am simţit extraordinar pe scenă. Abia aştept să vină live-ul. Cred că atunci o să fie minunat. Mă aşteptam să fie ecou în sală, dar sunetul a fost bun”, spune Florena, orădeanca de numai 17 ani.

Băimărenii din Gaşca de acasă nu au de ce să se plângă. Doar sunt acasă, la Baia Mare: „Am colaborat foarte bine cu echipa organizatorilor. Este o experienţă interesantă – scena arată bine, sunetul este bun, luminile arată superb, iar în carul TV se aude foarte bine (ceea ce înseamnă că şi telespectatorii de acasă vor fi multumiţi de sunet). Mai rămâne să cântăm pe scenă vineri seară”.

„Prima repetiţie a fost foarte bună, ne-am acomodat repede pe scenă. Având un backing complex, la noi au fost câteva reglaje de făcut, dar tocmai pentru asta sunt repetiţiile. Simţim că echipa TVR ne respectă pentru ceea ce facem şi totul o să fie perfect”, crede şi Ovidiu Anton, care prticipă la Selecţia Naţională Eurovision pentru a cincea oară.

„Am avut emoţii chiar de acum, de la repetiţii. Sper să am o energie pozitivă şi la concurs vineri seară, energie pe care să o transmit şi celor de acasă”, spune şi Xandra, premiată la Festivalul Mamaia încă de la 16 ani.