Eva suferă de o formă rară de cancer. Fetița de doar 1 an are nevoie de un tratament care costă aproximativ 300.000 de dolari

La doar un an micuța Eva a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom, un tip rar de cancer care se formează în țesuturile moi.

27 apr. 2023, 13:15
Eva suferă de o formă rară de cancer. Fetița de doar 1 an are nevoie de un tratament care costă aproximativ 300.000 de dolari

Mihaela, mama Evei, a povestit cum și-a dat seama că Eva are o problemă medicală.

”Nara stânga îi era umflată și mult mai mare decât cea dreaptă. La început, am crezut că nu e grav. Am crezut că va trece. Dar apoi, nara ei a crescut și mai mult. Nu am mai așteptat și am dus-o pe Eva la spital, unde am fost puși să facem un tomograf urgent. Am simțit că mi-a alunecat pământul de sub picioare, în momentul când am primit diagnosticul: tumoare canceroasă foarte rară și agresivă de țesut moale, un rabdomiosarcom, care apare foarte rar la copiii atât de mici. Pentru a avea o șansă la viață și de a beneficia de un tratament adecvat, am fost sfătuiți de doctorii din Timișoara să căutăm o clinică de specialitate din străinătate unde să o ducem pe Eva pentru a-i oferi o șansă la viață”, a povestit mama micuței Eva.

Citește și: Mircea Sandu, diagnosticat a patra oară cu cancer. Transformare şocantă a fostului şef de la FRF

Speriați, părinții Evei au luat legătura cu mai mulți medici în încercarea de a găsi o rezolvare și pentru a-i da Evei o șansă de a trăi. Dosarul Evei a ajuns la mai multe clinici din Europa, însă până la urmă, au găsit în Israel la Sheba Medical Center un colectiv pregătit și un tratament care ar putea-o ajuta.

„Medicii israelieni au evaluat starea Evei și au promis că o vor ajuta. Doar că din acest moment ne-am lovit de costurile imense necesare pentru intervențiile chirurgicale și tratamentul. Pentru a putea continua să spere la viață, Eva are nevoie de un tratament care costă aproximativ 300.000 de dolari. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să cer bani, dar din păcate trebuie să trec peste orice rușine și să încerc să fac tot posibilul pentru că fetița noastră să aibă șansa de a trăi. Mai avem câteva zile la dispoziție pentru a finaliza campania de strângere de fonturi, pentru ne asigura că putem finaliza tratamentul micului nostru îngeraș”, a mai precizat Mihaela Pop, citată de bihon.ro.

Citește și: Mesajul unei mame de 33 de ani diagnosticată cu cancer în stadiul 4, la doar câteva luni după ce a născut: „Lumea mea s-a prăbușit”

Mihaela și Cristian Pop au vândut garsoniera în care locuiau, au împrumutat bani de la rude și prieteni și au reușit să strângă aproximativ 60.000 de dolari, însă nu pot acoperi diferența până la 300.000 de dolari necesară tratamentului.

Cine vrea să ajute poate face o donație într-unul din conturile RON: ING RO31INGB0000999913092734/EURO: RO58INGB0000999913380629 (cod SWIFT: INGBROBU sau INGBROBUXXX) beneficiar: Vasile Cristian Pop (specificație: donație Eva) sau pe paypal la [email protected] sau la strângerea de fonduri organizată pe platforma Fighting for Evas Life by Mihaela Pop (fundrazr.com).