EXCLUSIV Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului: „Încep şedinţele de lucru pe această temă”

Andrei Baciu a anunţat într-o intervenţie telefonică la România Tv că o decizie privind a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului va fi luată în curând la nivel european.

26 aug. 2021, 21:35
EXCLUSIV Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului: „Încep şedinţele de lucru pe această temă”
Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului: "Încep şedinţele de lucru pe această temă"

Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre a treia doză de vaccin împotriva coronavorusului. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a explicat necesitatea unei noi doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Andrei Baciu, anunţ de ultimă oră despre a treia doză de vaccin împotriva coronavorusului: Aduce o protecţie suplimentară pentru perioada următoare

Citeşte şi Andrei Baciu anunţă sute de adeverinţe de vaccinare COVID false: „Facem un apel la responsabilitate și maturitate!”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a explicat că dovezi stiintifice solide privind a administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului,

„Exista dovezi stiintifice solide care prezintă beneficiile unui rapel, însa trebuie luata o decizie şi din punct de vedere administrativ şi trebuie luată la nivel european. Saptamana viitoare incep sedintele de lucru pe aceasta tema la nivelul Agentiei Europene a Medicamentului şi aduce in discutie inclusiv aceasta viitoare posibilitate de administrare a celei de-a treia doze, care să vină cu avantaje imunologice semnificative.

Practic, această a treia doză de vaccin este un un supliment de imunizare care vine sa ne aduca o protectie suplimentara pentru perioada urmatoare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii la România Tv. 

CNCAV anunţă joi, 26 august, că aproape 13.300 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 9.600 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 13.295 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 9.636 au primit prima doză.

În aceeaşi perioadă, au fost raportate trei reacţii adverse, dintre care una la vaccinul Pfizer şi două la cel produs de Johnson & Johnson. Alte 58 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a arătat CNCAV.

Citeşte şi Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere. Mama acestuia este infectată cu SARS-COV-2