EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit. Beatrice Mahler spune ce a păţit, de fapt, artistul: „O parte din conţinutul stomacului i-a ajuns în plămân şi i l-a ars”

Beatrice Mahler a vorbit, joi seară, la România tv despre boala din cauza căreia a murit Benone Sinulescu. Managerul de la Institutul Marius Nasta a spus cât de gravă este afecţiunea care i-a adus sfârşitul marelui artist.

18 nov. 2021, 21:24
EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit. Beatrice Mahler spune ce a păţit, de fapt, artistul: „O parte din conţinutul stomacului i-a ajuns în plămân şi i l-a ars”
Benone Sinulescu a murit. Beatrice Mahler spune ce a păţit, de fapt, artistul

Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani, din cauza pneumoniei de aspiraţie. Beatrice Mahler a vorbit despre cât de gravă este boala din cauza căreia marele artist şi-a pierdut viaţa.

Benone Sinulescu a murit. Beatrice Mahler: Este foarte important ca interventia sa se faca promt in astfel de situaţii

Beatrice Mahler a explicat că pneumonia de aspiraţie este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare.

„Pneumonia de aspiratie este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din continutul stomacului ajunge in plaman si arde plamanul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspiratie care se vindeca si forme care chiar daca sunt internate nu reusesc sa depaseasca acest moment. Este foarte important ca interventia sa se faca promt in astfel de situaţii.

Pneumoniile de aspiratie pot fi intalnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afectiuni neurologice. Este o pneumone care evolueaza sever si sansele de supravietuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat Beatrice Mahler.

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. Deşi informaţii iniţale au indicat că ar fi murit la spital din cauza unei pneumonii, soţia lui a explicat că el a refuzat internarea.

Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri.

Citeşte şi Ce spunea Benone Sinulescu despre moarte: „Vreau să vă zic ceva. Dacă aș muri, nu mi-ar părea rău”

Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescenţă. De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.

A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde.

În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin  decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.

El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Citeşte şi Benone Sinulescu şi-a făcut testamentul, avea o avere mai mare ca Petrică Mîţu Stoian. Cine va moşteni averea imensă a artistului