EXCLUSIV. Confruntarea serii: Monica Pop și Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării: Nu pot să cred că ați spus așa ceva!

Medicul Monica Pop și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, s-au întrecut în replici usturătoare, în direct la România Tv, pe tema obligativității vaccinării.

15 apr. 2021, 21:23
EXCLUSIV. Confruntarea serii: Monica Pop și Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării: Nu pot să cred că ați spus așa ceva!

Nelu Tătaru a confirmat din nou că și-ar asuma responsabilitatea de a prelua iar funcția de ministru al Sănătății, dacă PNL i-ar solicita acest lucru.

„Noi suntem într-o coaliție. Eu sper că alianța USR – PLUS va veni cu un profesionist la Ministerul Sănătății”, a spus Tătaru.

Victor Ciutacu: Există varianta de a se face un schimb de portofolii între PNL și USR, ei să preia Ministerul Muncii și PNL Ministerul Sănătății. Ați fi pregătit să redeveniți ministru al Sănătății?

„Nu știu, dar dacă mi se va propune acest lucru aș accepta”.

E nevoie de o regândire de calcul pentru carantinarea localităților?

„Nu aș gândi atât de mult pentru carantinări., Cred că evaluarea acestor restricții și verificarea dacă ele sunt respectate e soluția în acest moment. Nu cred că e normal să carantinăm fără să știm ce se întâmplă în acele localități”.

Întrebat dacă e normal ceea ce s-a întâmplat cu pacienții evacuați de la Spitalul Foișor, fostul ministru al Sănătății a spus că: „Nu e o abordare corectă. Transformarea se face în câteva săptămâni.. cine rămânea ca pacient era transferat în câteva zile”.

Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării copiilor: „Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi”. Monica Pop: „Nu pot să cred că ați spus așa ceva!”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății a deschis, în urmă cu câteva zile, discuția referitoare la obligativitatea vaccinării copiilor.

Întrebat ce se întâmplă dacă un părinte trece de toate etapele de consiliere și refuză vaccinarea copilului, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în măsura în care rămâne obligativitatea în lege vor apărea și anumite contravenții, cea mai mare amendă fiind de 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.

Nelu Tătaru a dat de înțeles că părintele ar putea fi decăzut din drepturi dacă refuză să își vaccineze copilul și plătește amenda.

Întrebat în această seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RomâniaTv, despre acest subiect, Nelu Tătaru a spus că: „Legea vaccinării e o lege la care se lucrează din 2017. Eu am solicitat PNL să o retragă. Nu văd corectă obligativitatea vaccinurilor. Un vaccin pe care îl avem de câteva luni nu e corect să fie obligatoriu. Există alte vaccinuri care au o eficacitate sigură și care au fost experimentate ani de zile. Există în lege anumite obligativități care ar trebui implementate”.

Monica Pop: „Nu pot să cred că ați spus așa ceva. Să spuneți că trebuie decăzuți părinții din drepturi nu pot să accept. Nu e corect. Nu se poate pune problema să vă gândiți la așa ceva”

Tătaru: „Eu când am solicitat acea lege am solicitat-o pentru a fi discutată în comisii. E puțin cam mult această discuție”.