EXCLUSIV Ministrul Finanţelor anunţă de când se majorează pensiile românilor. Cine primeşte cea de-a 13-a pensie şi ce valoare are

Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor, a anunţat marţi seară, la România tv, când se vor majora pensiile românilor. De asemenea, acesta a făcut câteva precizări importante referitoare la cea de-a 13-a pensie, care va fi acordată în luna ianuarie 2022.

30 nov. 2021, 20:22
EXCLUSIV Ministrul Finanţelor anunţă de când se majorează pensiile românilor. Cine primeşte cea de-a 13-a pensie şi ce valoare are

Ministrul Finanţelor a anunţat la România Tv că românii vor încasa pensii mai mari începând cu 1 ianuarie 2022. Adrian Câciu a precizat că pensia minimă va fi anul următor 1000 de lei.

Ministrul Finanţelor: De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensie

Citeşte şi Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: „Ce este important pentru oameni este că banii de pensii şi salarii sunt asiguraţi”

Adrian Cîciu a anunţat că noul punct de pensie va intra în vigoare de la 1 ianuarie, precizând că pensia minimă va fi de 1000 de lei. De asemenea, ministrul a anunţat că tot în luna ianuarie pensionarii cu venituri mici vor primi cea de-a 13 pensie. Aceasta va fi în valoare de 1.200 de lei.

„De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei. În ianuarie intră şi cea de 13-a pensie, va intra odata cu pensia aferenta lunii ianuarie. Aceasta va fi doar pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 şi 1600 de lei.

Sprijinul va fi pentru ca fiecare persoana sa poata sa treaca peste aceasta perioadă de scumpiri. Nu va fi directionat pentru un anumit tip de produs. Acel sprijin este in plus fata de legea consumatorului vulnerabil, este pentru cosul zilnic de consum al pensionarilor care au venituri mici.

As privi acest ajutor ca un sprijin temporar pentru pensionari”, a menţionat ministrul la România Tv.

Citeşte şi Rectificare bugetară 2021. Ministerul Muncii primeşte bani în plus pentru plata pensiilor, salariilor şi alocaţiilor în decembrie 

De asemenea, noul ministru a explicat că pensionarii care încasează pensii mai mari de 4000 de lei vor plăti 10 la sută CASS din diferenţa care depăşeşte suma de 4.000 de lei.

Adrian Câciu a explicat că reintroducerea CASS este, de fapt, o eliminare a unei excepții introduse la Codul Fiscal, iar aplicarea ei la veniturile din pensii mai mari de 4.000 de lei este o chestiune de justiție socială, având în vedere necesarul de fonduri pentru sănătate.