Factură de 9000 de lei la apă. Cu o lună în urmă costul a fost sub 100 de lei. CUP Focşani spune că factura este corectă FOTO

Factură de necrezut primită de o familie din Focșani pentru consumul la apă și canalizare pe luna decembrie 2017. Potrivit hârtiei oficiale tipărită de Companie de Utilități Publice SA Focșani, trimisă clientului în cauză, consumul familiei Ilie a fost calculat la neverosimila sumă de aproape 9.000 lei, adică nu mai puțin de 90 de milioane de lei vechi.

04 feb. 2018, 07:30
Factură de 9000 de lei la apă. Cu o lună în urmă costul a fost sub 100 de lei. CUP Focşani spune că factura este corectă FOTO

Acest lucru în condițiile în care în lunile anterioare consumul familiei domiciliată pe Aleea Sudului a fost sub 100 lei, scrie vrancea24.ro. CUP Focșani a calculat că soții Ilie au consumat în decembrie 2017 peste 13.000 de metri cubi de apă, ceea ce este practic imposibil pentru o familie obișnuită. Oamenii, șocați de suma pe care CUP îi somează să o plătească, au fost la societatea de apă -canal din Focșani și au cerut o măsurătoare metrologică, pentru a se… limpezi situația consumului de apă ca la cascada Niagara. În plus, familia a mers și la OPC Vrancea pentru a cere ajutor în problema facturii exorbitante la apa de la robinet.

Citeşte şi Escroc cu metoda accidentul, prins în flagrant de un taximetrist

„Bună dimineața dragi prieteni!!! Am deosebita plăcere să vă prezint factura părinților pe o lună la apă !!!! Casă simplă,cu 2 persoane !!!! Am mai auzit de facturi umflate ,dar așa ceva nu se poate!!!! Bine înțeles că va fi contestată factura….voi veni cu pozele răspunsului primit !!!! Nu e făcătură…nu e fotoshop !!! Țin să precizez că nici sudul nu a fost inundat….nici apă nu am vândut!!!!”, a scris fiul focșănenilor pe Facebook.

Directorul CUP a precizat că s-a înregistrat, din partea familiei, o sesizare privind verificarea metrologică asupra consumului și că, deocamdată, e prea devreme să se pronunțe oficial despre ce este vorba.

Gheorghe Vasilescu, directorul CUP Focșani, a susținut că apometrul familiei Ilie a funcționat corect. Fiul familiei Ilie crede că a fost schimbat apometrul.