Facturi de 100.000 euro pentru curent şi gaz în ianuarie la Muzeul Național Brukenthal: „Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură…”

Facturile uriaşe la curent şi gaze nu au ajuns doar la consumatorii casnici, ci şi la mai multe instituţii. De exemplu, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu are de plătit facturi de circa 100.000 euro pentru curent şi gaz în ianuarie.

21 ian. 2022, 13:11
Facturi de 100.000 euro pentru curent şi gaz în ianuarie la Muzeul Național Brukenthal: „Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură…”

Facturi de 100.000 de euro au plătit reprezentanții clădirilor Muzeului Național Brukenthal pentru gaz și curent în luna ianuarie a anului 2022. Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, a declarat că valoarea facturilor la gaz și curent pe prima luna a acestui an este de 500.000 de lei și că, dacă se va continua în acest ritm, bugetul alocat instituției se va termina până în luna mai, potrivit turnulsfatului.ro.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră privind facturile umflate la energie. Ce sunt obligaţi să facă furnizorii, conform ultimei OUG

Facturi de 100.000 euro pentru curent şi gaz în ianuarie la Muzeului Național Brukenthal din Sibiu

„Pe luna ianuarie am plătit gazul și curentul 100.000 de euro, adică 500.000 de lei. Avem multe clădiri, dar și așa este o cifră…Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură și-l rugăm pe domnul Chituță să apese pe trăgaci. Oricum ați văzut că o bătrână trebuie să-și dea mai mult decât pensia pe gaz. E o treabă comună. Sunt sigur că și Muzeul Astra are sume mari de plătit și toată lumea, de fapt. Să sperăm că legiuitorul își va reveni și ne va sprijini într-un fel sau altul. În muzee, nu putem să reducem sau să ridicăm standardele de temperatură pentru că influențează umiditatea și nu este voie prin lege să facem  aceste mișcări. Trebuie să ținem temperatura constantă prin legea muzeului și normele de aplicare. Noi mergem până la final și când nu mai e, punem bomba, nu-mi dau seama ce se va face. Dacă am opri căldura, în două trei zile încep condensurile. Noi vom plăti până epuizăm bugetul. Am calculat că la aceste prețuri, în mai, când este ziua muzeelor, ar cam fi închiderea definitivă. Terminăm tot bugetul și gata. Dar nu cred că va fi atât de grav și ne vom reveni ca întotdeauna”, a declarat Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

Decizie de ultimă oră privind facturile umflate la energie. Ce sunt obligaţi să facă furnizorii, conform ultimei OUG