FALSUL interpret din Africa de SUD, care a stat LÂNGĂ OBAMA, este un CRIMINAL cu state vechi

Scandalul din Africa de Sud, provocat de interpretul în limbajul semnelor de la funeraliile lui Nelson Mandela, pare fără sfârşit. Guvernul de la Pretoria şi-a cerut scuze pentru angajarea lui Thamsanqa Jantjie, care s-a dovedit a fi un impostor şi, mai mult de-atât, vineri s-a aflat că este un criminal, cu numeroase fapte penale grave la activ.

RomaniaTV.net
13 dec. 2013, 19:13

Thamsanqa Jantjie, interpretul în limbajul semnelor care a stat în spatele preşedintelui SUA, Barack Obama, şi care este considerat a fi un impostor, a fost vizat, în trecut, de acuzaţii precum crimă şi tentativă de crimă, răpire, viol şi furturi, informează presa sud-africană. Potrivit site-ului sud-african eNCA, în cazierul judiciar al lui Thamsanqa Jantjie figurează, în perioada 1994-2003, acuzaţii de crimă, tentativă de crimă, viol, răpire, furt, jaf şi acte de vandalism.

Din motive procedurale, Procuratura din Africa de Sud a comunicat că nu poate confirma, dar nici infirma informaţiile privind acuzaţiile aduse în trecut interpretului şi menţionând că, „în acest moment, nu există niciun proces care să îl vizeze„, după cum a declarat Nathi Mncube, purtătorul de cuvânt al Procuraturii, scrie Mediafax.

Citeşte şi Desmond Tutu l-a omagiat prin GLUME pe Nelson Mandela: „Fiţi disciplinaţi! Vreau să aud musca”

Însă, potrivit eNCA, Thamsanqa Jantjie a fost unul dintre cei trei suspecţi implicaţi într-o crimă, într-un caz din 2003, fără însă a fi condamnat din lipsă de probe, dar şi pentru că suferă de probleme psihice. Bărbatul a stat la închisoare trei ani, într-un caz de furt, şi a fost achitat într-un caz de viol.

Jantjie, care „traducea”, pentru surdo-muţi discursurile liderilor politici la ceremoniile de comemorare a morţii fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, susţine însă că a avut o criză de schizofrenie şi a început să audă voci în capul său. 

Interpretul pretinde însă că nu este un impostor şi că nu a reuşit să traducă discursurile liderilor politici
din cauza bolii. „Sunt interpret în limbajul semnelor de cinci ani şi nu am avut nicio problemă (…) Am văzut îngeri care se apropie de stadion„, a afirmat bărbatul. Mai mult, el a spus că a încercat să se controleze, mai ales că se afla la doar un pas de lideri importanţi.

Citeşte şi Hollande, dezorientat, îl întreabă pe Sarkozy unde este avionul, la plecarea din Johannesburg

Scandalul a izbucnit la doar o zi după funeraliile lui Nelson Mandela, la care au participat aproape o sută de lideri de pe tot mapamondul. Potrivit reprezentanţilor asociaţilor surdo-muţilor, bărbatul gesticula fără niciun sens.

Cazul a provocat o adevărată dezbatere în Africa de Sud şi nu numai. Serviciile care asigură protecţia preşedintelui american au subliniat că autorităţile sud-africane au fost responsabile de verificarea participanţilor la ceremonie. Purtătorul de cuvânt al Secret Service nu a dorit să spună dacă securitatea lui Obama a fost ameninţată. Preşedintele american s-a aflat chiar lângă impostor, la un moment dat, în tribună, când şi-a ţinut discursul.