Fata violată de 7 băieţi, marcată pe viaţă. Psiholog: Corpul ei va somatiza, până va ajunge la boli organice

O adolescentă de 17 ani din Vaslui a fost violată cu bestialitate de şapte băieţi într-o seară de noiembrie, în 2014. Fata se întorcea de la şcoală când un consătean care era cu maşina s-a oferit să o ducă acasă. A ajuns însă pe un câmp unde a fost batjocorită fără milă de şapte tineri. Acum, după 8 luni fata trecere printr-o adevărată dramă. Potrivit psihologilor, în cazul femeilor abuzate, este foarte grea revenirea la o viaţă normală.

24 iul. 2015, 08:06
Fata violată de 7 băieţi, marcată pe viaţă. Psiholog: Corpul ei va somatiza, până va ajunge la boli organice

Într-o seară de noiembrie, în urmă cu 8 luni, o fata de numai 17 ani a trăit cea mai cumplită dramă. Fata terminase orele şi se întorcea acasă, într-un sat aflat la 5 kilometri distanţă de oraşul Vaslui când un consătean care era cu maşina s-a oferit să o ducă acasă. Adolescenta a acceptat pentru că-l cunoştea, însă ce a urmat este de neimaginat. Tânărul a dus-o pe un câmp şi şi-a chemat prietenii. Acolo au violat-o ore în şir şi au supus-o la perversiuni.

În pielea goala, în mijlocul unui şes pustiu, fata a fost îngenunchiată la propriu. Plângând, fata l-a implorat să îşi facă milă şi să o ducă acasă. Însă ei au continuat orgia.

„Avadanei Silviu m-a trântit în genunchi şi m-a obligat să-i facă sex oral. Apoi, cu forţa, am întreţinut relaţii sexuale normale şi anale, până mi-am pierdut cunoştinţa”, le-a declarat victima anchetatorilor.

Psihologul Maria Verdi a vorbit despre agresivitatea de care au dat dovadă cei 7 adolescenţi din Vaslui precizând că astfel de nenorociri se întâmplă în primul rând din cauza lipsei de educaţie, dar şi despre urmările devastatoare pentru fata agresată.

Vezi aici: Psihologul Verdi, despre violatorii din Vaslui: Abuzul se învaţă. În spatele acestei brute, este o mare frică

„Fiinta umana are emotii, sentimente, nu este animal. Violul este un atentat la viață, securitate și demnitatea femeii. Aceste infracțiuni au luat amploare. Prin riscul cauzat, produc panică în rândul părinților, copiilor noștri, induc o stare de alertă și revoltă. Victimele care trăiesc în urma unui viol rămân traumatizate mult timp. Viața alături de un bărbat, contactul sexual, va reactiva trauma violului. Este aproape imposibil să mai redevii femeie normală. Este necesară o perioadă lunga de terapie centrată pe vindecarea traumei și readucerea la normalitate. Persoanele abuzate au nevoie de siguranță, de protecție, de înțelegere, de afecțiune, de încurajare.

În cazul unui abuz sexual, acesta produce traume pe viața în cazul victimei. De multe ori, chiar și agresarea prin limbaj erotic traumatizează. Ființa violată, chiar dacă ascunde această traumă, nu o poate face la infinit. Corpul ei va somatiza, până va ajunge la boli organice, chiar autoimune. Se face psihoterapie pentru vindecarea traumelor în cazul fiintelor abuzate, dar este foarte grea revenirea la o viață normală”, a spus Maria Verdi.

Psihologul sfătuieşte tinerele să aibă mare grijă cu cine se întâlnesc.

„Nu iesiti cu necunoscuti, evitati in a va expune viata. Nu acceptati intalniri cu oricine, oricum, oriunde. Este deja patologica exprimarea nevoilor si frustrarilor sexuale pe toate retelele de socializare, in media. Sunt multe site-uri care incurajeaza comportamentul sexual exacerbat. Reclamele facute contin mesaje sexuale” , a spus psihologul Maria Verdi pentru RomaniaTV.net.

Presiunea asupra fetei şi familiei ei este imensă. Rudele celor şapte violatori, inclusiv părinţii duc o campanie agresivă şi de denigrare la adresa fetei abuzate, pe reţelele de socializare. Pe paginile lor de Facebook, prietenii infractorilor îşi arată susţinerea pentru ei şi spun că totul a fost o partidă de sex-surpriză. Indivizii au avut o atitudine sfidătoare încă de la început. Recent, unul dintre ei s-a declarat mândru de ce a făcut. „Eu sunt mândru de ce am făcut. De tot ce am făcut”, a spus unul dintre violatori.

In spatele acestei brute, este o mare frica, o mare neputinta care se transforma pe parcurs intr-o mare violenta, dorinta de razbunare, abuz. Initial el abuzeaza verbal, devine agresiv, iar agresivitatea negestionata si necorijata duce mai departe la comportamente deviante. Adolescentul care primeste o educatie sexuala corecta in familie, devine adultul cu viata de cuplu normala. Prima experienta sexuala in viata oricarei fiinte umane este cea mai importanta pentru viata intima. Momentul optim se desfasoara in siguranta, cu persoana iubita, in locul si la timpul stabilit de cei doi. Nu in grup”, mai spune Verdi.

Cei 7 indivizi au fost arestaţi la scurt timp după viol, însă în aprilie au ieşit din arestul preventiv şi acum sunt cercetaţi sub control judiciar. Decizia magistraţilor a şocat opinia publică, mai ales că nici procurorii nu au contestat-o.

Cazul fetei violate la Vaslui de şapte tineri a revoltat România, iar acum se cere pedepsirea vinovaţilor. RomaniaTV.net propune cititorilor să fie judecătorii celor şapte brute şi să aleagă pedeapsa pe care consideră că o merită violatorii din Vaslui.

SPUNE AICI CE PEDEAPSĂ crezi că MERITĂ cei şapte băieţi

VEZI ŞI:

Ce le transmite Adrian Corduneanu celor 7 VIOLATORI din Vaslui: Băi, animalelor, dacă vă prind, vă…

Reacţii SCANDALOASE în cazul de viol din Vaslui: „Fata e de vină, a distrus şapte familii”

IMAGINI EXPLICITE descoperite de ANCHETATORI în telefonul unuia dintre tinerii violatori ai fetei din Vaslui

Victor Ponta, atac dur la justiţie, după violul din Vaslui: Dacă nu se află în presă, infractorii stau acasă

Mărturii cutremurătoare în cazul violului de la Vaslui: „Fata mea…”