Fiul primarului din Turnu Roşu a fost reţinut pentru viol. Tatăl acuzatului: „Eu cred că e o făcătură”

Fiul primarului din comuna Turnu Roșu, Flavius Istrate, a fost reținut ieri sub acuzația de viol și trimis în arest preventiv pentru 30 de zile. Istoria acuzațiilor aduse tânărului datează de la sfârșitul anului trecut, atunci când o fată de 14 ani a depus reclamație la poliție spunând că a fost victima unui viol. Cercetările au fost blocate din cauza coronavirusului, deoarece un martor al acuzării ar fi rămas în străinătate din cauza pandemiei și nu a putut fi interogată.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 07:17
Fiul primarului din Turnu Roşu a fost reţinut pentru viol. Tatăl acuzatului: „Eu cred că e o făcătură”

La începutul anului, mama unei fetițe de 14 ani din Turnul Roșu a făcut reclamație la poliție acuzându-l pe fiul primarului din comună că i-a violat fata. Fapta s-ar fi petrecut în preajma Crăciunului 2019, chiar în apropierea casei de cultură din localitate. Sesizarea a fost depusă târziu, susțin polițiștii, iar raportul medico-legal întocmit de doctori nu e concludent.

„Expertiza făcută atunci nu ajută la finalizarea cazului, deoarece s-a constatat că dezvirginizarea nu era de dată recentă”, precizează surse apropiate anchetei.

Citeşte şi: Ion Turnagiu va fi înmormântat pe banii statului. Criminalul a fost abandonat la morgă

Plângerea s-a făcut la trei săptămâni după faptă, susțin aceleași surse, fapt ce îngreunează mersul anchetei. O altă problemă ține de faptul că un martor al presupusului caz de viol este plecat din țară și nu poate fi audiat. Această informație este confirmată în urmă cu câteva săptămâni de purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

„Unul din martori este plecat din țară și din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai putut realiza audierea. Persoana se află în vizită la un membru al familiei și a rămas blocată în statul respectiv din cauza închiderii granițelor”, precizează Luciana Lazăr. Ar fi vorba de o altă fată, prietenă a fetei de 14 ani care spune că a fost violată. Ea ar fi fost cea care i-ar fi surprins pe cei doi.

Citeşte şi: Proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, respins de Camera Deputaţilor

Polițiștii urmau să înceapă atunci demersurile pentru interogarea martorului prin intermediul comisiei rogatorie. Prin aceasta se acordă permisiunea unui organ de urmărire penală dintr-un alt stat să ia mărturia unui martor, să administreze alte dovezi, ori să efectueze unele acte procedurale.

Primarul comunei Turnu Roșu, Stelian Istrate, spunea atunci că nu are multe informații legate de acest caz, iar în funcție de decizia justiției, „cine a greșit, să plătească”.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Eu m-am uitat pe camere în ziua respectivă. E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală. Mai mult nu vreau să dau niciun detaliu, pentru că nu știu. Iar dacă fata aia a zis greșit și minte, să plătească, dacă a greșit fiul meu, la fel, să plătească. Nu dau niciun fel de relații pentru că nu știu, dar eu cred că e o făcătură. Nu-mi place nici mie, dar asta e, nu vreau să comentez”, a declarat Stelian Istrate.