Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, rămâne în arest la domiciliu

Flori Dinu, directorul general al firmei Hexi Pharma, rămâne în arest la domiciliu, în dosarul dezinfectanților diluați din spitale în care este acuzată de 128 de infracțiuni de înșelăciune, potrivit România TV. Judecătorii au prelungit măsura preventivă până pe 25 august, la cererea procurorilor.

21 iul. 2016, 16:54
Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, rămâne în arest la domiciliu

Flori Dinu este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Parchetul General susține că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea lui Dan Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale.

„Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, mai spun procurorii.

Prejudiciul produs în acest dosar se ridică la peste 28 milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate de Hexi Pharma, în intervalul iunie 2012 — aprilie 2016, către numeroase unități sanitare.

„Probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări al Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, au mai constatat procurorii.