Florin Cîţu anunţă când se va putea renunţa la mască: „1 iunie e cam devreme. Ne gândim să renunţăm după ce atingem ţinta”

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Guvern, că discuţia despre momentul eliminării obligativităţii măştii este prematură, urmând să fie avută în vedere abia când vom atinge ţinta de 10 milioane de vaccinaţi.

22 apr. 2021, 17:35
Florin Cîţu anunţă când se va putea renunţa la mască: „1 iunie e cam devreme. Ne gândim să renunţăm după ce atingem ţinta”

Florin Cîţu a spus ca joi a avut loc prima sedinta a comitetului interministerial pentru „revenirea la normalitate” si ca primii pasi spre relaxare se vor lua de la 1 iunie.

„Dupa ce ne vaccinam vom renunta si la masca. De la 1 iunie este cam devreme. Trebuie sa ne gandim la a renunta la masca dupa ce avem tinta de 10 milioane vaccinati. Pana atunci nu are rost sa vorbim despre asa ceva”, a indicat premierul.

Premierul Florin Cîţu: „Nu putem vorbi despre a redeschide în totalitate un domeniu. Sunt propuneri de la Ministerul Culturii”

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, după prima reuniune a comitetului interministerial „pentru revenirea României la normalitate” începând cu 1 iunie, că „pentru perioada imediat următoare” se iau în calcul organizarea unor evenimente-test.

„Pentru perioada imediat urmatoare putem vorbi doar de evenimente-pilot, nu putem vorbi de a redeschide un sector sau altul in totalitate. Sunt câteva propuneri la Ministerul Culturi, pentru Teatrul National si Opera Romana”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă se ia în calcul deschiderea restaurantelor si permiterea organizării de evenimente pe bază de testare şi/sau certificat de vaccinare.

Citeşte şi: Imagini revoltătoare la Teleorman, în plină pandemie. Călători înghesuiţi ca sardinele pe ruta Roşiorii de Vede-Beuca. Poliţia face verificări! – VIDEO