Florin Cîţu, despre relaxările de la 1 iunie: „Cine e vaccinat poate merge la concert, la mare, în străinătate, la hotel”

Premierul Florin Cîţu a anunţat La 60% din populaţia României la vaccinată, vom ridica restricţiile.

19 apr. 2021, 22:37
Florin Cîţu, despre relaxările de la 1 iunie: „Cine e vaccinat poate merge la concert, la mare, în străinătate, la hotel”

Florin Cîţu a explicat că succesul campaniei de vaccinare nu depinde doar de Guvern! Premierul a explicat că pentru orice redeschidere, fie că este vorba despre concerte, restaurante, teatre sau plecări din țară, trebuie ca persoanele în cauză să se vaccineze.

Florin Cîţu a spus că, în acest moment, capacitatea zilnică de vaccinare în România este de 120.000 de persoane zilnic, deși se vaccinează doar 75.000, iar săptămâna viitoare capacitatea va crește la 150.000. Prim-ministrul liberal a declarat că va discuta cu cei care administrează platforma de vaccinare pentru a vedea dacă este vreo problemă la programări.

„Noi vrem cu toţii să revenim la normalitate. Singura cale e vaccinarea. Cine e vaccinat poate merge la concert, la mare, în străinătate, la hotel. De aceea avem acea bornă până la 1 iunie. La Cluj, suntem cu vaccinarea la 30%, în Bucureşti avem de la 20%. Dacă românii vor să revină la normalitate, trebuie doar să se vaccineze. Obiectivul meu e atins. Am adus dozele în România. La 60% din populaţia României la vaccinată, vom ridica restricţiile.

Am discuţii cu acel Comitet ministerial cum va arăta România după 1 iunie. Avem nevoie de 5 milioane de români vaccinaţi. Pregătim modul în care vom merge în concediu, la restaurante, trebuie să facem un pas înainte. Trebuie să vaccinăm de 60+70, unde putem vorbi de renunţarea la masca de protecţie”. a spus Cîţu la Digi24.ro.

”O să vorbim cu cei care se ocupă de platformă, dacă există vreo problemă. Eu am făcut tot ce am putut ca să avem dozele de vaccin. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Economia nu a fost închisă niciodată.

Guvernul va face tot ce poate. Eu am pus la dispoziție dozele. Dacă o companie dorește să vaccineze la sediu, se poate, dacă se vrea o campanie mobilă, se poate.

Paşte 2021. Florin Cîţu cere slujbă de Înviere cu distanțare, în curtea bisericilor

Vom discuta să văd ce se întâmplă cu cei care administrează platforma. Eu nu cred că o să avem o scădere la vaccinare. E bizar să ceri guvernului să aibă o campanie de succes, pentru că trebuie să ne implicăm cu toți. Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm, să mergem la teatru, la restaurante, să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm.

Dacă vrem să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm. Am discutat și cu primarii PNL, am vorbit și cu tineretul liberal ca să vorbească cu oamenii.”, a spus Florin Cîțu.

Apar primele centre de vaccinare drive. Valeriu Gheorghiţă spune că vor fi funcţionale la sfârşitul lunii!

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că valul trei al pandemiei de COVID-19 în România a început să scadă fără o carantinare de tip lockdown.

„Am spus tot timpul că nu sunt de acord cu o carantinare a României cu lockdown. Dar nu numai eu, a spus şi domnul preşedinte. Am spus că putem să gestionăm această situaţie şi vedeţi că valul trei a început să scadă fără să carantinăm, fără să închidem economic. (…) În fiecare zi suntem în scădere, în fiecare zi avem şi mai puţine persoane în Terapie Intensivă”, a declarat Florin Cîţu.