Florin Cîţu le face românilor un Paşte Fericit: „Circulaţie până la 5:00 dimineaţa de Înviere şi magazine deschise până la ora 20 înainte de Paşte”

Premierul Cîţu cere CNSU ca circulaţia să fie deschisă fără declaraţii pe propria răspundere până la ora 5:00 dimineaţa, la slujba de Paşte, iar magazinele să fie deschise până la ora 20:00 în Vinerea Mare.

08 apr. 2021, 10:47
Florin Cîţu le face românilor un Paşte Fericit: „Circulaţie până la 5:00 dimineaţa de Înviere şi magazine deschise până la ora 20 înainte de Paşte”

Florin Cîţu le face românilor un Paşte Fericit. Şeful Executivului a anunţat că acestea sunt prepunerile pe care le va transmite astăzi la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Florin Cîţu le face românilor un Paşte Fericit: „Staţiunile de pe litoral, la capacitate de 70%. Circulaţie până la 5:00 dimineaţa şi magazine deschise până la ora 20:00”

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:
– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).”, spune Florin Cîţu, pe contul personal de Facebook.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a avut, miercuri, o întâlnire cu mai mulți preoți din București pentru a decide cum se va organiza slujba din noaptea de Înviere. Astfel, mai multe restricţii vor fi ridicate în noaptea de 1 spre 2 mai.

Ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Înviere
-credincioșii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case după ora 20:00
-prima parte a slujbei de Înviere se va desfășura afară, iar ce-a de-a două parte în interior
-în interiorul bisericii nu se va limita numărul de persoane
-masca rămâne obligatorie, atât în interiorul bisericii cât și afară
-preoții care au avut discuția cu Alin Stoica și-ar dori că slujba să se încheie la ora 4:00 dimineața

Slujba de Înviere se va desfășura normal, anunță Patriarhia Română. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina. „Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Citeşte şi: Reguli de Paşte 2021. Ce trebuie să ştie toţi românii care vor să petreacă minivcanţa de sărbători departe de casă. Anunţul făcut de MAI