Florin Cîţu vine cu veşti bune pentru români: De la 1 iulie am putea să renunţăm la masca de protecţie!

Premierul Florin Cîţu vine cu un anunţ îmbucurător, vineri după-amiază. Şeful Executivului susţine că începând cu 1 iulie am putea scăpa de masca de protecţie.

09 apr. 2021, 15:03
Florin Cîţu vine cu veşti bune pentru români: De la 1 iulie am putea să renunţăm la masca de protecţie!

Florin Cîţu vine cu veşti bune pentru români. Cîţu vrea ca relaxarea să înceapă în iunie şi din iulie să ne întoarcem la normalitate, atunci când vom avea peste 10 milioane de persoane vaccinate.

Florin Cîţu vine cu veşti bune pentru români: De la 1 iulie am puteasă renunţăm la masca de protecţie!

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal.

Să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat în urmă cu câteva zile că e posibil ca de la 1 iunie să revenim la normal dacă tot mai mulți români se vor vaccina, în condițiile în care România va avea 8 milioane de doze de vaccin în lunile aprilie și mai.

„Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România”, a spus premierul. Florin Cîțu a declarat că pentru campania de vaccinare este nevoie și de o implicare a Bisericii.

„Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei.. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă”, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul a declarat că măsurile pe care le-a luat până acum au dat roade și situația epidemiologică s-a stabilizat, iar acum suntem pe un platou. Însă, ca să revenim la normalitate singura soluție e vaccinare, a precizat Florin Cîțu.

„Dacă mergem să ne vaccinăm, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iulie și putem să vorbim de o redeschidere a economiei aproape în totalitate”, a spus premierul.

Florin Cîțu a declarat că numărul celor înscriși pe platforma de vaccinare este mic deocamdată.

„Din păcate, numărul persoanelor înregistrate este doar 767.883 de persoane sau pe lista de așteptare, în platforma de programare. Dintre acestea, au fost notificate 442.000 de persoane și programate 64% dintre ele”, a mai spus premierul.

Citeşte şi: În ce condiţii ar putea românii să nu mai poarte masca în spaţiul public. Anunţul făcut de Rareş Bogdan!