Florin Salam, la mormântul lui Emi Pian în Vinerea Mare. Versuri sfâşietoare în memoria interlopului ucis de un membru al clanului rival. VIDEO

Florin Salam nu l-a uitat pe prietenul Emi Pian, decedat în vara anului 2020 în urma unei răfuieli cu clanul rival, iar în Vinerea Mare a mers la mormântul acestuia.

22 apr. 2022, 17:32
Florin Salam, la mormântul lui Emi Pian în Vinerea Mare. Versuri sfâşietoare în memoria interlopului ucis de un membru al clanului rival. VIDEO

Rudele interlopului merg frecvent la locul unde Emi Pian îşi doarme somnul de veci, iar la marile sărbători, de Paşte, de Crăciun şi de Revelion, fac adevărate petreceri în memoria interlopului, cu credinţa că acesta se va bucura alături de ele. În plus, în memoria lui Emi Pian, copiii lui umplu reţelele sociale cu poze şi filmuleţe vechi al căror protagonist era tatăl lor.

Florn Salam, la mormântul lui Emi Pian

Anul acesta, în Vinerea Patimilor, la mormântul interlopului a ajuns şi Florin Salam. Înainte de a se apuca de cântat, manelistul a rostit câteva vorbe în faţa cavoului:

Dzeu să-i ierte pe amândoi (Emi Pian şi tatăl lui, Viorel Gongoi, decedat la patru luni distanţă de fiul său – n.red.) care-şi apără familia de acolo de sus, toţi copiii lui Pian şi toţi fraţii lu’ cumătru’ meu”, a rostit Florin Salam, după care a început să cânte o melodie de jale, din care redăm câteva versuri:

Măi, Doamne, uite vine Paştele şi sunt triste zilele

Măi, Doamne, uite vine Paştele mi se duc puterile

Că au rămas copiii mei fără tată lângă ei

C-au rămas şi fraţii mei fără Emi lângă ei

Şi au sufletul amar

Stau la masă fără Pian

Revelion şi Paşte, sărbătorite de Duduieni tot la cavoul lui Emi Pian

Şi anul trecut, de Învierea Domnului, Aly Pian, fiul lui Emi, a organizat o petrecere “stropită” cu alcool la mormântul tatălui său la scurt timp după ce a mers să ia Lumina Sfântă de la biserică. Fiul cel mare al lui Emi Pian a respectat tradiția în Noaptea de Înviere și, imediat ce a luat Sfânta Lumină, el s-a îndreptat spre mormântul temutului interlop ca să îi aprindă o candelă.

La trecerea dintre ani, de Revelionul 2022, Aly Pian a intrat live pe Facebook, imediat după miezul nopţii, dându-le astfel internauţilor posibilitatea să asiste la spectaculosul foc de artificii de la mormântul tatălui lui. Din cavoul decorat în spiritul Crăciunului, nu lipseau bradul împodobit şi nici instalaţiile de luminiţe, iar uşa cavoului era decorată cu o coroniţă de brad.

Emi Pian a murit supărat pe Florin Salam

Cu doar trei luni înainte ca Emi Pian să fie ucis, acesta i-a transmis un mesaj pe Facebook lui Florin Salam, după ce a fost deranjat de comportamentul acestuia. Interlopul a tot încercat să-l invite la ziua lui, dar Florin Salam nu a fost de găsit.

Mesajul interlopului s-a transformat ușor într-o amenințare voalată. Emi i-a transmis atunci lui Florin Salam că nici măcar nu l-ar fi pus să cânte, deoarece știa că acesta nu mai cântă decât în străinătate.

Eu te-am anunțat de o lună de zile că mâine e ziua mea. Dacă tu crezi că merită să mă onorezi cu prezența, să bem un pahar cu șampanie, că ești fratele meu, cumătrul meu, onorează-mă. Dacă te-am deranjat vreodată verbal sau financiar nu veni! Am încercat să iau legătura cu tine prin fel și fel de modalități, am fost și la tine acasă, la soția ta, la Roxana… Nu te-am găsit! Te-am căutat pe unde știam eu că ești, nu te-am găsit. Am vorbit cu tine acum 2-3 săptămâni și mi-ai zis: ”Cumetere, tu ești viața mea”, sunt cuvintele tale… Dacă vrei și-ți face plăcere, cumătrul Florin Salam, te aștept la un șpriț, nu să-mi cânți, că eu știu că tu nu cânți în România”, spunea interlopul în primăvara anului 2020.

Citeste si Scandal în dosarul morţii lui Emi Pian. Acuzaţii grave aduse procurorilor: „Loveşte cu lama cuţitului”

Emi Pian nu a înţeles niciodată tăcerea lui Salam şi se pare că a murit supărat pe el. Înainte cu puţin timp să moară, interlopul i s-a adresat manelistului printr-un mesaj filmat, reproşându-i că se poartă nedrept.

Vreau să ajungă live-ul ăsta la un om foarte important, pe care l-am considerat frățiorul meu și viața mea. Dar, în schimb, e grea ralitatea… Să mor io dacă nu e grea realitatea!… Băi, oameni buni, eu sunt un om care nu deranjez pe nimeni, vreau să ajungă live-ul ăsta la cineva la care eu, frații și familia mea am ținut mult, dar n-o să mai ținem, că n-avem cum. Persoana aia nu se iubește nici pe el! O să spun niște cuvinte ca între doi frați. Mă doare, de aia vorbesc. În momentul în care eu țin la tine, la copiii tăi, la familia ta, la viața ta, nu te-am deranjat niciodată, oare de ce tu să fii atât de rău…”, i-a mai transmis Pian lui Florin Salam.

Florin Mototolea, zis Emi Pian, a murit în dimineața zilei de 4 august 2020, după ce a fost implicat într-un scandal pornit de la un joc de barbut. Conform datelor din anchetă, polițiștii au fost sesizați în jurul orei 03:00, iar când au ajuns la fața locului, au identificat mai mulți oameni implicați în altercație.

Doi bărbați au fost transportați la spital, inclusiv liderul clanului Duduianu, grav rănit. Emi Pian avea 39 de ani și a murit la Spitalul Universitar din cauza mai multor plăgi înjunghiate. Atacatorul lui Emi Pian este Napi, conducătorul unui alt clan din București.