Fostul profesor de la „Jean Monnet” refuză testul cu detectorul de minciuni

Fostul profesor de la liceul "Jean Monnet", acuzat de o elevă că a violat-o, a refuzat detectorul de minciuni. El a declarat că nu poate fi supus acestui examen din cauza unor dureri abdominale.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 09:29
Fostul profesor de la „Jean Monnet” refuză testul cu detectorul de minciuni

Fostul profesor de sport a stat joi timp de două ore în faţa procurorilor care anchetează scandalul de la Liceul „Jean Monnet”.

În prezenţa avocatei sale, Paula Iacob, profesorul Vişan a afirmat că nu a ştiut că fata care l-a sedus era minoră.

Magistraţii au recomandat testul poligraf pentru presupusul agresor şi victima lui. Testul trebuia susţinut săptămâna trecută, însă profesorul a spus că are dureri abdominale. Potrivit celui de-al doilea avocat al profesorului, Daniel Ionaşcu, anchetatorii nu au reprogramat testul poligraf.

Scandalul de la „Jean Monnet” s-a transformat într-un război dur şi între avocaţii profesorului şi cei ai elevei, presupusa victimă.

Cele două părţi au avut un schimb de replici ironice în birourile procurorilor care îl audiau pe profesorul Dan Octavian Vişan. Avocata Paula Iacob îşi construia apărarea în faţa magistratului, iar la un moment dat avocatul elevei, Cristian Sârbu, i-a spus colegei sale că nu se pricepe.

Întrebată despre onorariul ei, avocata Paula Iacob a declarat că a fost angajată de mama profesorului şi va fi plătită cu cel mai mic onorariu posibil. Profesorul mai are de stat în arest cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare, când magistraţii vor decide dacă îi prelungesc sau nu mandatul.