Francezii votează. Ziua decisivă pentru Sarkozy şi Hollande. Vezi unde ar sărbători fiecare

La ora 9.00 (ora României) în Franţa s-au deschis urnele, pentru turul decisiv al alegerilor prezidenţiale. Peste 46 de milioane de alegători sunt aşteptaţi să aleagă între candidatul socialist Francois Hollande şi actualul preşedinte Nicolas Sarkozy.

RomaniaTV.net
06 mai 2012, 06:33
Francezii votează. Ziua decisivă pentru Sarkozy şi Hollande. Vezi unde ar sărbători fiecare

Francezii merg astăzi la vot, pentru alegerea celui de-al 24-lea preşedinte din istoria ţării. Scrutinul a început la ora 9.00 (ora României), iar urnele se vor închide la ora 21.00. Ultimele sondaje arată că Francois Hollande conduce cu 52% la intenţiile de vot.

Votul a început încă de ieri la ambasadele franceze din străinătate şi în unele teritorii îndepărtate, precum Martinica şi Guadelupa.

În primul tur, de acum două săptămâni, Hollande a obţinut 28,6% din voturi, iar Sarkozy, cu 27,1%. Pe locul trei s-a clasat candidata dreptei radicale, Marine Le Pen, cu 17,9%.

François Hollande a promis, printre altele, creşterea impozitelor pentru cei bogaţi, crearea a 60.000 de posturi în educaţie şi acordarea dreptului la căsătorie pentru cuplurile de acelaşi sex. În schimb, Nicolas Sarkozy este un adept al austerităţii şi al reducerii drastice a cheltuielilor. Actualul preşedinte a mai promis reducerea la jumătate a numărului imigranţilor şi revizuirea Acordurilor Schengen.