VIDEO: Frații Tate susțin că sunt victime: „E corupție!”. Scrisoarea milionarilor britanici, prezentată la România TV | EXCLUSIV

Frații Tate susțin că sunt victime ale sistemului judiciar din România. Controversații britanici și-au exprimat poziția în marele scandal prin intermediul unei scrisori trimise către România TV.

02 feb. 2023, 22:14
VIDEO: Frații Tate susțin că sunt victime: „E corupție!”. Scrisoarea milionarilor britanici, prezentată la România TV | EXCLUSIV
Frații Tate au fost eliberați din arestul preventiv. Judecătorii i-au trimis pe milionarii britanici acasă

Joi, 2 februarie, România TV a prezentat scrisoarea redactată de frații Tate, ajunsă în posesia reporterilor:

„DIICOT ne-a spionat de doi ani și nu a găsit absolut nimic. Au risipit foarte mulți bani. Sunt disperați cei de la DIICOT, așa că au găsit două prietene – Betty și Jasmine și spun că sunt victime ale traficului uman pentru că fac TikTok (…) Fetele au spus că nu sunt victime. 

Noi nu am forțat pe nimeni să facă TikTok. Această poveste de groază s-ar putea întâmpla oricui. 

Nimeni nu este victimă. Oameni nevinovați sunt la închisoare. 

Este corupție!

Oricine are prieteni pe TikTok poate să trimită oameni la închisoare. România nu este sigură pentru nimeni”, se arată în scrisoarea fraților Tate.

  • În trecut, frații Tate au declarat că sunt protejați de oameni puternici din stat și că sfidează sistemul prin intermediul șpăgilor.
  • Fosta avocată a lui Michael Jackson și a lui Mike Tyson ar urma să ofere consultanță în cazul fraților Tate.

 

 

Avocatul Pavel Abraham: „Este vorba despre activități sensibile”

 

În ultimele săptămâni, diverși juriști și psihologi au comentat pe marginea scandalului care-i are implicați pe frații Tate.

„După părerea mea, este un semn că anchetatorii lucrează foarte bine. Activitatea este nepublică, așa cum cere Codul de procedură penală. Eu zic că nu ar fi exclus și aici ridic un punct de vedere pe care colegii mei nu l-au mai ridicat până acum –  ne putem trezi într-un complex de activități care îmbracă pe lângă infracțiunile de drept comun și crimă organizată și aspecte de intelligence și de activitate de informații și contrainformații a unor structuri care se implică nemijlocit în limitele condescendenței și a relațiilor diplomatice. 

Dar nu ar fi exclus ca într-o perspectivă oarecare să ne trezim la un black cube, mai ales că ați deschis încă puțin cutia pandorei (…) că s-ar putea să spună niște nume. Părerea mea este următoarea: numele care ar trebui spuse nu vor fi spuse nici de către ei, pentru a putea beneficia de o oarecare clemență în conjuctură internațională, este vorba despre activități sensibile, care de regulă cu succes se desfășoară în mocirla asta, într-un mediu urât – consum de droguri, prostituție, vagabondaj și așa mai departe. S-ar putea ca acest cadru să fie creat de anumite structuri de înalt nivel informativ pentru a putea avea la îndemână mijloace să tragă la răspundere persoanele interesate de interese mult mai mari decât aceste afaceri pe care noi le privim numai sub aspectul laturii financiare. 

Mai așteptați un pic, fiți mai reținuți, eu cred că se lucrează bine (…) Anchetatorii au probe mult mai puternice și mai mari”, a declarat Pavel Abraham, la România TV, joi seara.

 

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: „Am certitudinea că vor fi judecați corect de către o instanță competentă și legal constituită!”

 

În opinia psihologului criminalist Tudorel Butoi, milionarii britanici nu vor scăpa de închisoare.

„Nu pot spune decât că acestor plângăcioși le-am preconizat de la începutul mascaradei că le va ține c**u și că-n interogatorii vor tremura de frică! Îi va apuca transpirația, împuțind cabinetele de anchete!

Pe măsură ce valoarea educativă a tratamentului DIICOT o să le pună-n ordine mintea retardă din căpățânile lor țuguiate, o să dea pe goarnă toate combinațiile și complicitățile, tulburându-le multora confortul!

Deocamdată, nu pot să le urez decât ‘constipați-vă și puneți-vă avocații la eforturi imaginativ-naive să tergiversați urmărirea penală, cerându-vă la doctori, că vă doare-n…!’

Am certitudinea că vor fi judecați corect de către o instanță competentă și legal constituită!”, a declarat Tudorel Butoi.