Gabriel Oprea, despre votul din Parlament: Nu mă face imun în faţa Justiţiei şi nici nu închide drumul dosarului

Senatorul Gabriel Oprea a transmis, miercuri, că votul dat de parlamentari în cazul său "nu închide drumul" dosarului pentru care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale, întrucât, peste câteva luni, mandatul său se va încheia, "așa-zisa imunitate nu va mai exista", iar cazul va ajunge în fața judecătorilor.

21 sept. 2016, 11:56
Gabriel Oprea, despre votul din Parlament: Nu mă face imun în faţa Justiţiei şi nici nu închide drumul dosarului

Acest vot nu mă face imun în fața Justiției, nu mă „salvează” de la ceva și nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, așa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul își va urma cursul normal în Justiție. Spun asta pentru cei care, din neștiință sau din interes, afirmă — în mod total greșit — că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanță. Vă reamintesc faptul că procurorii au așteptat aproape un an ca să facă acest dosar. Ei bine, prin votul de acum două zile s-a decis să mai treacă încă 3 luni până când va ajunge în fața judecătorilor. Atât și nimic mai mult„, a scris Gabriel Oprea, pe Facebook.

Acesta susține că le-a cerut colegilor săi parlamentari să nu aprobe solicitarea DNA, întrucât are suspiciunea că acest dosar „nu vizează înfăptuirea Justiției, ci mai degrabă a unor jocuri de altă natură”.

„Cred că este menirea Senatului să atragă atenția, inclusiv prin vot, asupra faptului că există astfel de suspiciuni cu privire la modul în care se fac dosarele și că aceste semne de întrebare afectează nu doar drepturile și libertățile individuale, ci și încrederea oamenilor în instituții, în general, și în Justiție, în special”, opinează fostul ministru al Afacerilor Interne.

Oprea a adăugat că Senatul a cerut, la începutul anului, urmărirea penală pentru abuz în serviciu în acest dosar, dar până acum nu a fost dată nicio soluție.

„Potrivit art. 109 alin. 2 din Constituție, Senatul nu încuviințează urmărirea penală cerută de procuror, ci are dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru fapte săvârșite în exercițiul funcției lor. Este un drept și nu o obligație! Aceasta implică o apreciere și o responsabilitate din perspectiva legii penale și a celei procesuale penale”, a explicat Oprea.

Senatorul reafirmă că se consideră nevinovat. „Nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzație atât de gravă să fie atât de sărac în probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge în fața judecătorilor și sunt convins că, așa cum nenumărate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate și suspiciunile procurorilor. Iar atunci când judecătorii îmi vor da dreptate, mă întreb dacă cineva va plăti, totuși, pentru calomniile, injuriile și ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs„, a mai scris Gabriel Oprea.

Luni, senatorii au respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Au votat împotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 „pentru”, iar șase voturi au fost anulate.

CITEŞTE ŞI: Kovesi, despre cazul Oprea: Este un vot politic care blochează justiţia. O mamă rămâne să aştepte