George Burcea, sancționat dur de organizația pentru combaterea violenței domestice, Centrul FILIA: „Intenționăm să îl reclamăm la CNCD”

George Burcea riscă să fie reclamat la CNDC de organizația pentru combaterea violenței domestice, Centrul FILIA. Reprezentanta asociației a declarat că actorul a fost la rândul său martorul unor episoade de agresivitate împotriva femeilor, iar situația este una extrem de complexă, întrucât acesta suferă de anumite traume.

26 nov. 2021, 18:13
George Burcea, sancționat dur de organizația pentru combaterea violenței domestice, Centrul FILIA: „Intenționăm să îl reclamăm la CNCD”

George Burcea a șocat opinia publică, după ce, în urmă cu câteva zile, a postat un clip în care ține aun discurs ce îndemna la violență împotriva femeilor.

Atitudinea actorului a generat imediat numeroase reacții din partea celor care îl cunosc, cum ar fi partenera sa de viață Viviana Sposub sau actorul Florin Zamfirescu, dar și din partea activistelor care luptă împotriva violenței asupra femeilor.

George Burcea, clip halucinant în care îndeamnă bărbații să-și lovească partenerele: „Fetelor, vă doresc să vă ia la palme cu scaune, cu capace, pentru că asta meritați. Bărbați, bateți-le!” VIDEO

Centrul FILIA, o organizație care protejează drepturile femeilor condamnă discursul lui George Burcea ca fiind inacceptabil, iar asociația urmează să îl reclame la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Reprezentanta Centrului FILIA a declarat că actorul însuși a fost martorul unor scene de violență domestică în copilărie, situație care l-a marcat profund. Membra asociației a subliniat importanța terapiei în cazul lui George Burcea, fapt ce-l poate ajuta în videcarea traumelor care generează atitudini inacceptabile din punct de vedere social.

„Am condamnat public declarațiile făcute de actorul George Burcea prin care justifica violența asupra femeilor. Intenționăm să îl reclamăm la CNCD. Trebuie să avem o discuție cu board-ul organizației, având în vedere că acesta și-a cerut scuze în cele din urmă.

Faptul că a ieșit și a spus că îi pare rău, e un prim pas spre îndreptare. George Burcea are nevoie de consiliere, pentru a ști să își controleze agresivitatea.

Declarațiile lui sunt șocante pentru că tocmai el a fost martorul unor episoade de violență domestică. Trebuie să înțelegem că este o problemă complexă. E mai complicat decât pare la prima vedere. Tema e mai complexă decât ne imaginam.

Vorbim despre niște traume care se transmit de la o generație la alta. Persoanele care au aceste porniri agresive trebuie să învețe să își gestioneze trauma”, a declarat Andreea Bragă de la Centrul Filia, potrivit CanCan.ro.

George Burcea rupe tăcerea după clipul în care îndeamnă la violență domestică: „Ceea ce am spus este impardonabil”

George Burcea a publicat o postare prin intermediul căreia își cere scuze public pentru clipul în care a îndemnat la violență împotriva femeilor.
„Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică.

Reacția Vivianei Sposub, după ce George Burcea a instigat la violență domestică: „Nu rezonez cu ideile expuse în reacția lui nervoasă”

În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine. Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste nici și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să îmi cer iertare și să mă educ mai mult pe acest subiect. Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere.

Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău. Înțeleg durerea femeilor care trec prin violență domestică zi de zi și care își protejează agresorii. Vreau să ajut, în niciun caz nu îmi doresc să fiu parte din problemă. Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenția nu justifică în niciun fel cuvintele pe care le-am folosit.

Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar cu siguranță greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, este mesajul transmis de George Burcea.