George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. Amenzi de 14.200 lei pentru tulburarea ordinii publice

George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

30 sept. 2022, 09:03
George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. Amenzi de 14.200 lei pentru tulburarea ordinii publice

George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Potrivit unor surse, liderul AUR George Simion avea permis de conducere suspendat în urma unui accident rutier din aprilie produs în judeţul Buzău. Pentru că accidentul s-a soldat cu victime, permisul auto i-a fost suspendat pe perioada cercetărilor în dosarul deschis de poliţişti.

Citeşte şi: George Simion, scandal cu poliţia la 3.00 dimineaţa. A fost săltat de mascaţi de la Guvern şi testat antidrog şi cu etilotestul

De asemenea, în urma incidentelor de noaptea trecută poliţiştii au dat mai multe amenzi pentru tulburarea ordinii publice, iar şoferul unui autocar adus de protestatarii AUR în faţa Guvernului a rămas fără permis de conducere şi a fost amendat cu suma de 1.450 lei.

„În seara zilei de 29 septembrie 2022, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile”, a trasnmis Poliţia Capitalei.

Pe timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, polițiștii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei.