Gheorghe Huian, un cunoscut om de afaceri, a murit subit.”Îl știam un om sănătos”

Gheorghe Huian, om de afaceri şi cel mai mare piscicultor din Moldova, a murit din cauza unei infecţii pulmonare netratate. Acesta avea 73 de ani.

20 ian. 2021, 15:24
Gheorghe Huian, un cunoscut om de afaceri, a murit subit.”Îl știam un om sănătos”
Gheorghe Huian, un cunoscut om de afaceri, a murit subit.

Gheorghe Huian a murit subit luni, 18 ianuarie, din cauza unei infecţii pulmonare. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 21 ianuarie, ora 12:00, la Biserica „Sf. Lazăr” (în spate la Teatrul „Luceafărul”), iar la ora 13:00 va fi la cimitirul „Sfinții Petru și Pavel”.

Gheorghe Huian a murit

Vestea că omul de afaceri a murit i-a întristat pe apropiaţii acestuia, care au postat o mulţime de mesaje emoţionante pe reţele sociale.

„Înmormântarea va avea loc la cimitirul „Petru și Pavel”. Va fi dus la capelă în această seară. Eu îl știam un om sănătos, care nu lua medicamente. Din cauza unei infecții pulmonare, care nu a fost tratată la timp, nu s-a mai putut face nimic. A

nul acesta trebuia să aibă loc întâlnirea de 50 de ani de la terminarea facultății, chiar în ferma sa. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Cătălin Platon, președinte ROMFISH, potrivit bzi. 

„Regretăm profund trecerea în neființă a dr. ing. Gheorghe Huian, colaborator de suflet în domeniul ariilor naturale protejate. Șeful Complexului Piscicol Movileni a fost un pasionat de piscicultură și de natură, iar pentru Agenția pentru Protecția Mediului Iași un partener de încredere în dialogul și acțiunile noastre pentru protejarea naturii.

A fost unul dintre susținătorii fără rețineri a declarării Zonei umede Jijia Iași ca zonă umedă de importanță internațională în baza Convenției Ramsar. Rămânem cu valoroasele contribuții aduse pisciculturii și protecției biodiversității. Recunoștință veșnică și drum lin spre stele, domnule Huian! Sincere condoleanțe familiei!”, au postat pe pagina oficială reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași.

„Partener de cuvânt, deosebit, cum rar mai găsești acum. El e format în industria peștelui, a făcut niște specii noi. Toată stima și lauda pentru astfel de oameni care, din păcate, sunt din ce în ce mai puțini. Dumnezeu să-l ierte!”, susține Ioan Buimac, unul dintre cei mai mari fermieri din Iași.

Citeşte şi Bebeluş cu două capete, născut într-un spital din Bucureşti. Caz rar în România

Gheorghe Huian și-a dedicat viața dezvoltării unei afaceri de succes în domeniul piscicol. Acesta era administratorul celei mai mari amenajări piscicole din Moldova, Larga Jijia, cu o suprafață 1.300 de hectare. Firma SC Piscicola SRL a avut o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, în medie, 38 de angajați și 5 magazine unde comercializează producția proprie.

Afacerile sale vor fi preluate de fiul său.