GoPro concediază peste 20% din angajaţi ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19

GoPro, compania americană cunoscută mai ales pentru camerele video pentru sporturi extreme, a anunțat că va concedia peste 20% din personal și închide birouri în întreaga lume, într-un plan de reorientare a sistemului său de vânzări, ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 19:12
GoPro concediază peste 20% din angajaţi ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19

GoPro concediază 200 de angajați și își reduce spațiile de birouri din cicni zone globale în care are prezențe. Producătorul de action cam-uri spune că măsurile sunt parte a unei strategii de trecere la un sistem de vânzări direct către consumator (direct-to-consumer-centric business).

Prin măsurile anunțate, GoPro economisește din start 100 de milioane de dolari anul acesta, iar în 2021 mai vrea să taie costuri de 250 de milioane de dolari, pentru a deveni mai eficientă și mai profitabilă.

Citeşte şi: Facebook trimite avertismente utilizatorilor care au dat like sau au lăsat comentarii informaţiilor false despre coronavirus

„Rețeaua globală de distribuție a GoPro a fost afectată de impactul negativ al pandemiei COVID-19, determinându-ne să trecem către un business mai eficient și mai profitabil, direct către consumator, pe parcursul acestui an. Ne întristează foarte mult că aceasta ne forțează să renunțăm la mulți membri talentați ai echipei noastre, le suntem recunoscători, pentru totdeauna, pentru contribuțiile lor”, a spus Nicholas Woodman, fondatorul și CEO-ul companiei americane, într-un comunicat.

Citeşte şi: Compania aeriană Emirates a început testările pentru noul coronavirus la îmbarcare. Cât timp află pasagerii dacă sunt infectaţi

GoPro a deschis în 2017 un birou în România, axat pe inginerie software, inclusiv pe dezvoltarea aplicațiilor și platformelor sale web şi comerţ electronic. În 2019, la sediul din București lucrau 65 de angajați.

Înființată în anul 2002, compania GoPro a ajuns celebră în toată lumea pentru camerele sale video Hero, apreciate de amatori, dar folosite și de profesioniști. În 2014, s-a listat la bursă (Nasdaq).