Gorj: Adolescenta dată dispărută a fost găsită, bărbatul care ar fi răpit-o a reuşit să fugă VIDEO

Adolescenta de 16 ani dată dispărută în satul gorjean Moi a fost găsită de poliţişti într-o localitate învecinată, în casa unui prieten al bărbatului care ar fi răpit-o şi care a reuşit să fugă, fiind căutat de poliţişti, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 18:39
Gorj: Adolescenta dată dispărută a fost găsită, bărbatul care ar fi răpit-o a reuşit să fugă VIDEO

Conform unor surse judiciare, fata, din satul Moi, comuna Bâlteni, a fost găsită de poliţişti în casa unui prieten al bărbatului de 30 de ani care se presupune că ar fi răpit-o, iar la ora transmiterii acestei ştiri ea a fost dusă la Poliţia Rovineri, unde va fi audiată în următoarele ore.

Aceleaşi surse au precizat că bărbatul care se presupune că ar fi răpit-o pe fată a reuşit să fugă într-o pădure, fiind căutat de poliţişti.

Adolescenta de 16 ani, Ana Maria Vâlceanu, elevă în clasa a X-a la liceul din Rovinari, a fost căutată de zeci de poliţişti, după ce părinţii acesteia au anunţat dispariţia ei, principala ipoteză fiind că fata ar fi fost răpită din faţa casei sale, sâmbătă seară, de un bărbat de 30 de ani.

Duminică, anchetatorii au interogat un tânăr de 18 ani, considerat complice la comiterea infracţiunii de răpire, surse judiciare menţionând că pentru acesta ar urma să fie formulată propunerea de reţinere pentru 24 de ore.

În cursul după-amiezii, anchetatorii au făcut o reconstituire în acest caz, în prezenţa tânărului de 18 ani, Marinel Negrea, care i-a dus pe anchetatori la o casă în construcţie, aflată în apropierea locuinţei fetei, el spunând că sâmbătă seară s-a ascuns în acel imobil împreună cu Cristian Gheorghe Baţai, de 30 de ani, bărbatul care ar fi răpit-o pe adolescentă.

El a spus că din acel imobil au urmărit-o pe fată, aşteptând momentul prielnic pentru a o lua cu forţa. Fata stătea de vorbă la poarta casei sale cu un alt băiat, moment în care Negrea şi Baţai au ieşit din clădirea în care aşteptaseră şi l-au ameninţat pe tânărul respectiv cu bătaia, fiecare având în mână câte un par.

„Eu am luat-o pe aici, după ce am ieşit din casă, fata a fugit, el (bărbatul care ar fi răpit-o pe fată -n.r.) a fugit şi el mi-a zis să-l opresc pe băiatul ăla”, le-a spus Marinel Negrea anchetatorilor.

Întrebat de poliţişti ce avea în mână în momentul în care împreună cu Baţai s-a dus în fugă după fată şi prietenul acesteia, el a spus că avea un par.

Tânărul le-a mai spus anchetatorilor că Baţai a reuşit să fugă cu fata, susţinând însă că nu ştie unde a fost dusă adolescenta, dar lăsând să se înţeleagă că aceasta ar fi fost abuzată sexual de bărbatul de 30 de ani.

Negrea le-a mai declarat poliţiştilor că, după ce bărbatul a reuşit să dispară cu adolescenta, el s-a întors la casa în construcţie, de unde, atât cât a fost posibil, l-a sunat pe Baţai pe telefonul mobil şi l-a informat despre ce se întâmpla în locul din care dispăruse minora, ţinându-l la curent cu operaţiunile de căutare.

După ce tânărul a indicat mai multe locuri în care ar fi putut fi dusă fata, în zonă au fost aduşi şi câini de urmă, care au participat la căutări într-o pădure de la marginea satului.

Bărbatul care ar fi răpit-o pe fată este recidivist, executând o pedeapsă cu închisoarea pentru viol.