GROAZNIC. O tânără a făcut accident vascular în timp ce se afla la coafor. Ce procedură i-a cauzat nenorocirea FOTO

"De la bal, la spital"! O tânără din Marea Britanie a mers la un salon de înfrumusețare pentru un tuns și coafat, iar de acolo a plecat cu ambulanța la spital, potrivit site-ului bustle.com.

02 iun. 2017, 09:45
GROAZNIC. O tânără a făcut accident vascular în timp ce se afla la coafor. Ce procedură i-a cauzat nenorocirea FOTO

Femeia s-a aflat la un pas de moarte după ce a suferit un accident vascular cerebral, la scurt timp după ce a ajuns la salonul de înfrumusețare unde a beneficiat de servicii de spălat pe cap și tuns.

Citeşte şi Ai semnul ăsta pe lobul urechii? Mergi de urgenţă la medic – Viaţa ta ar putea depinde de asta

Se pare că în timpul procedurii gâtul tinerei nu a fost protejat suficient, astfel că era să moară din cauza „sindromului salonului de înfrumusețare”. Fenomenul se manifestă în urma întinderii excesive a gâtului și a aplecării capului prea mult către spate, în vasul pentru spălat, fapt ce exercită o presiune prea mare asupra unei artere, întrerupând astfel oxigenarea creierului. Acest lucru ar fi provocat formarea unui cheag care a condus la atacul cerebral.

Citeşte şi Ce pastile trebuie să evite fumătoarele care au peste 35 de ani

„Sindromul salonului de înfrumusețare” a fost diagnosticat pentru prima dată de medici neurologi din Statele Unite după ce mai multe femei au suferit atacuri cerebrale în urma vizitelor la coafor. Pacientele s-au plâns de diverse simptome precum amețeală, perturbarea echilibrului și amorțeală — după ce fluxul sângelui către creier a fost redus ca urmare a hiperextensiei gâtului spre spate, către vasul pentru spălat părul. Patru din cinci paciente au suferit atacuri cerebrale care au dus la efecte neurologice permanente.