Hărţuiri sexuale în noaptea de Anul Nou: Poliţia din Helsinki anchetează 15 cazuri

Poliția finlandeză anchetează 15 cazuri de agresiune sexuală comise în noaptea de Anul Nou în apropiere de centrul orașului Helsinki, unii dintre autori fiind solicitanți de azil, relatează Reuters, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
19 ian. 2016, 17:46
Hărţuiri sexuale în noaptea de Anul Nou: Poliţia din Helsinki anchetează 15 cazuri

Un raport al poliției din capitala finlandeză arată că autoritățile au primit informații privind un viol, două tentative de viol și 12 cazuri de hărțuire sexuală comise, în zona centrală a orașului Helsinki, de mai multe grupuri de 10-20 de bărbați de naționalitate străină.

Unii dintre suspecții respectivi sunt solicitanți de azil. ‘Indivizii din aceste grupuri au avut, foarte posibil, o tactică premeditată în care unii suspecți au încercuit victima și alții au comis activități ce au caracteristicile unei infracțiuni. În trei dintre cazuri, toți suspecții identificați sunt cu siguranță solicitanți de azil; în celelalte cazuri suspecții au trăsături de străini’, a explicat ofițerul de poliție Jonna Turunen.

Anul trecut, circa 32.000 de solicitanți de azil au ajuns în Finlanda, majoritatea dintre ei fiind irakieni și somalezi, în creștere substanțială față de 3.600 de solicitanți de azil veniți în țara nordică în 2014.

Agresiunile de la Helsinki sunt similare celor înregistrate pe 31 decembrie noaptea în mai multe orașe germane, dar și în Elveția și Suedia.


loading...