HOŢI INVENTIVI. Ultima metodă românească de făcut bani în Elveţia VIDEO

Când vine vorba de furat, românii sunt cei mai ingenioşi în Europa. Trei conaţionali au fost arestaţi în Elveţia, după ce au găsit o nouă metodă de a-i escroca pe elveţienii neatenţi.

05 dec. 2013, 14:42
HOŢI INVENTIVI. Ultima metodă românească de făcut bani în Elveţia VIDEO

Escrocii au reuşit să-şi păcălească victimele cu circa 1.000 de franci elveţieni printr-o metodă ingenioasă.

Pentru a găsi potenţiale victime, escrocii identificau anunţurile de la mică publicitate care făceau referire la tranzacţii imobiliare, vânzări de vehicule, artă sau preluări de societăţi româneşti.

La prima întâlnire escrocii se interesau foarte puţin despre obiectul scos la vânzare de către victime şi îndreptau discuţia către un schimb valutar foarte avantajos. Dacă persoanele cădeau în plasă şi erau interesate de acest schimb, escrocii le invitau într-o cameră de hotel cu o anumită sumă de franci elveţieni, detaliază alpes.france3.fr.

Când intrau în încăpere, ca măsură de siguranţă pentru ambele părţi, victimele erau invitate să-şi depună banii într-un sertar al unui birou pentru a fi păstraţi într-un loc sigur.

În interiorul biroului era ascuns un alt român care înlocuia bancnotele cu unele false. După ce complicele îşi termina treaba, românii găseau un motiv pentru ca vânzarea să nu mai aibă loc.

Astfel, elveţienii plecau acasă cu banii falşi. Deşi cei trei români au fost reţinuţi, se pare că metoda lor este folosită şi de alte bande de escroci în diferite oraşe elveţiene.