IGPR. Sancţiuni contravenţionale de 2 milioane de lei, într-o zi. Într-o săptămână au fost găsiţi 240 de dispăruţi

Aproape 9.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2 milioane de lei, au fost aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore, se arată într-un comunicat al IGPR. 

13 ian. 2018, 10:00
IGPR. Sancţiuni contravenţionale de 2 milioane de lei, într-o zi. Într-o săptămână au fost găsiţi 240 de dispăruţi

Conform sursei citate, pe 12 ianuarie, 11.419 poliţişti au acţionat, în toată ţara, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, informează AGERPRES. Au fost organizate 273 de acţiuni şi s-a intervenit la 2.624 de evenimente, dintre care 2.134 au fost sesizate prin 112.

Citeşte şi Imagini cu un alt atac al poliţistului pedofil. O femeie de 43 de ani atacată în scara blocului, la intrarea în lift

IGPR precizează că au fost constatate 719 infracţiuni, iar 151 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 65 de măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 8.891 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.635.362 de lei, şi au confiscat bunuri de 238.046 de lei.

Pe de altă parte, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 93 de infracţiuni la regimul rutier. Au fost reţinute 733 de permise de conducere şi au fost retrase 203 certificate de înmatriculare, se mai arată în comunicat.

240 de persoane date în urmărire, depistate în ultima săptămână

Un număr de 240 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost depistate în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 5 – 11 ianuarie, poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, au depistat 157 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 114 minori.

De asemenea, au fost depistate 83 de persoane urmărite în temeiul legii.

Dintre acestea, 65 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 7 aveau mandate de arestare preventivă, 8 – mandate europene de arestare şi 3 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate, precizează IGPR.

Citeşte şi Cazul poliţistului pedofil: Fostul şef al Secţiei 18 susţine că procurorii ştiau că e poliţist. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat

Amenzi de 200000 într-o săptămână, în urma verificărilor a sistemelor de securitate privată

Peste 1.600 de obiective care operează cu valori au fost verificate de poliţiştii de la ordine publică în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate fiind aplicate aproape 150 de amenzi, a căror valoare depăşeşte 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis sâmbătă AGERPRES, în perioada 3 – 9 ianuarie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a IGPR, poliţiştii structurilor teritoriale de ordine publică au organizat, la nivel naţional, 300 de acţiuni, pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor obiective.

IGPR precizează că au fost controlate 1.618 obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, unităţi bancare, instituţii de creditare din categoria organizaţiilor cooperatiste şi IFN, societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet şi unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unităţi poştale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar şi alte categorii de unităţi.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 205.120 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 2 persoane.

Poliţiştii vor continua şi în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate, se mai arată în comunicat.