IL SEPARATIO sau ANONIMUL, cel mai misterios personaj din lume. Ar avea aceeaşi putere ca a lui DUMNEZEU

Pe glob, nu exista mitologie care sa nu vorbeasca despre existenta a cel putin unui nemuritor. De la miturile europene si pana la orasele suspendate in vazduh ale nemuritorilor din legendele asiatice, oamenii din toate timpurile au fost atrasi de ideea nemuririi. Conform unor surse medievale, nemurirea nu este un lucru total imposibil de obtinut.

23 iun. 2015, 11:13
IL SEPARATIO sau ANONIMUL, cel mai misterios personaj din lume. Ar avea aceeaşi putere ca a lui DUMNEZEU

Unele texte medievale vorbesc despre o entitate care isi are originile in mitul Creatiei, scrie almeea.ro. Cartea Genezei din Vechiul Testament descrie cum, la inceputurile timpului, dupa creatia cerului si a pamantului, „Dumnezeu a spus sa Fie lumina si a fost lumina. Si Dumnezeu a vazut lumina si ca era buna; si Dumnezeu a separat lumina de intuneric”.

Citeşte şi Descoperirea uimitoare care confirmă scrierile din Biblie

Unele manuscrise medievale sustin ideea ca aceasta diviziune dintre lumina si intuneric, exact acea delimitare dintre cele doua, a luat forma unei entitati perfect neutre cunoscuta ca II Separatio, care a fost vazuta numai o singura data, in timpul creatiei de catre Dumnezeu si de catre Lucifer. In prezent, singura statuie din lume care il infatiseaza pe II Separatio poate fi admirata la Budapesta.

In ceea ce il priveste pe II Separatio, in timpul Inchizitiei, majoritatea cartilor care il mentionau au fost distruse, iar cei care vorbeau sau scriau despre el erau executati. Din aceasta cauza, in timp, Il Separatio a ajuns sa fie cunoscut ca Anonymus, anonimul, el care nu poate fi numit.

Toate textele medievale care vorbeau despre aceasta entitate ii descriau puterea ca fiind „absolutum”, deci puterea absoluta. Reprezentantii Bisericii din acea vreme se temeau ca puterea institutiei pe care o reprezentau sa nu ajunga sa fie subminata de oameni care incep sa se intrebe cine are mai multa putere dintre Dumnezeu si Il Separatio.

Citeşte şi Dealul lui Dumnezeu. Locul INCREDIBIL din România unde vieţuieşte un ANIMAL BIBLIC, unic în lume

Aceasta entitate perfect neutra exista si in alte traditii. In traditia Wicca, de exemplu, se vorbeste despre o entitate numita Dormammu. Acest Dormammu poate fi campul de batalie pe care se infrunta Binele si Raul sau poate fi exact acea entitate care pastreaza echilibrul universal.

Cand una dintre cele doua forte obtine prea multa putere si pune in pericol echilibrul universal, Dormammu este cel care ii ofera un avantaj celeilalte pentru a compensa balanta echilibrului universal.