Imagini cu Salina Turda, lansate pe Google Street View. Explorează virtual obiectivul turistic

Salina Turda se numără printre obiectivele din Transilvania cele mai căutate. Articole despre Salina Turda au apărut şi în presa din străinătate. Acum, oricine va putea "trăi", din faţa monitorului, experienţa oferită de salina din judeţul Cluj.

11 iun. 2015, 17:21
Imagini cu Salina Turda, lansate pe Google Street View. Explorează virtual obiectivul turistic

Salina Turda este, începând de joi, prezentă pe Google Street View. Astfel, datorită serviciului online, Salina Turda poate fi vizitată, din faţa monitorului, la 360°, potrivit voceatransilvaniei.ro. Salina Turda era, încă înainte de lansarea serviciului Google Street View, pe locul cinci în topul celor mai căutate locuri pe Google Maps.

EXPLOREAZĂ SALINA TURDA PE GOOGLE STREET VIEW

Dan Bulucea, Country Manager Google România, a explicat că Salina Turda este prima locaţie din subteran din România în care a intrat Google Street View. Este prima intrare în subteran din România pentru Google Street View, acest serviciu fiind util pentru cei care sunt la mii de kilometri distanţă şi care pot vizita virtual acest obiectiv turistic. Google Street View este prezent în peste 65 de ţări din lume„, a spus Dan Bulucea.

Potrivit statisticilor Google, topul destinaţiilor turistice din ţară căutat pe serviciul de hărţi sunt, în ordine, primul fiind cel mai căutat: Castelul Bran, Castelul Peleş, Castelul Corvinilor, Palatul Parlamentului, Salina Turda, Cascada Bigăr, Peştera Urşilor, Palatul Mogoşoaia, Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş şi Vulcanii Noroioşi.

Aproximativ 500.000 de persoane au vizitat, în 2014, Salina Turda. Salina Turda a fost modernizată în 2010, iar până atunci obiectivul turistic nu atrăgea mai mult de câteva zeci de mii de vizitatori anual. Lucrurile s-au schimbat după investiţia de 5,8 milioane de euro (63% fiind fonduri europene – n.red.) ce a avut ca obiectiv transformarea salinei într-o adevărată atracţie turistică.

CITEŞTE ŞI: Ce poţi face cu Google Earth. Top 3 lucruri mai puţin ştiute