Imaginile groazei la morga spitalului din Horezu. Morții sunt ținuți în mizerie: E ca în filmele horror!

Situaţie revoltătoare în Horezu. Pacienţii care decedează la spitalul suport Covid sunt ținuţi pe jos sau pe mese și în mizerie. Mai mult decât atât, cei dragi intră la morgă și își ridică morții fără a fi însoțiţi de angajații unității medicale.

05 dec. 2020, 19:42
Imaginile groazei la morga spitalului din Horezu. Morții sunt ținuți în mizerie: E ca în filmele horror!

Imaginile groazei la morga spitalului din Horezu. Reprezentanții spitalului susţin că este o situație critică, care nu a mai fost întâlnită până acum, iar acea mizerie din instituţie a fost făcută de rude.

Imaginile groazei la morga spitalului din Horezu. Cum sunt ţinuţi pacienţii care mor din cauza COVID

Astfel, persoanele care decedează din cauza viruslui ucigaş sunt lăsate pe jos, în sicrie sau pe mese. În interior este mizerie, iar rudele morţilor intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi de vreun angajat al spitalului. Aceştia se ghidează doar după capacele sicrielor pentru a-şi putea lua morţii acasă.

„Nu e nimeni aici. Ce să fac? Să scriu în caiet că am luat decedatul? Nu ştiu cum e posibil aşa ceva. E ca în filmele de groază. Trebuie să punem capacul, până îl duce la groapă. Morga secolului nostru, spitalul Horezu. Fără personal. Fiecare îşi ia mortul care vrea”, a spus una dintre rudele persoanelor decedate, care a filmat totodată imaginile greu de urmărit.

Atenţie, urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Conducerea spitalului spune că incidentul de vineri este doar o excepție deoarece în morgă au ajuns patru decedaţi în 24 de ore. Conducerea recunoaşte că la morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de portar şi ajutate, în mod obişnuit, să identifice cadavrele, potrivit Mediafax.

Tot portarul este cel care distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă. În ceea ce privește mizeria din interior, aceasta ar fi formată din lucrurile decedaţilor pe care rudele nu le mai iau.

Încă 134 de decese din cauza noului coronavirus, în ultimele 24 de ore. Anunţul făcut de GCS

Alte 8.072 de noi cazuri de infectare cu noul coronavius au fost raporate în ultimele 24 de ore în România. Numărul de decese raportate în ultimele 24 de ore este de 134. În România au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore şi 134 de decese. Numărul bolnavilor gravi, internaţi în Terapie Intensivă este tot mai mare, sâmbătă fiind internaţi 1.280 de pacienţi.

În intervalul 04.12.2020 (10:00) – 05.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (79 bărbaţi şi 55 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.472. Dintre acestea, 1.280 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.237.925 de teste. Dintre acestea, 32.441 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.672 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 11.679 la cerere.