În ce condiţii ar putea românii să nu mai poarte masca în spaţiul public. Anunţul făcut de Rareş Bogdan!

Rareş Bogdan vine cu un anunţ important pentru Români. Liberalul a vorbit despre perioada în care estimează că va avea loc o relaxare a restricţiilor şi vom putea umbla în spaţiile deschise fără mască.

08 apr. 2021, 14:23
În ce condiţii ar putea românii să nu mai poarte masca în spaţiul public. Anunţul făcut de Rareş Bogdan!

În ce condiţii ar putea românii să nu mai poarte masca. Europarlamentarul PNL spune că probabil, lunile iunie, iulie, august, vor fi luni relativ normale, unde masca de protecţie s-ar putea purta în continuare în spaţiile închise. Există însă o  probabilitate ca această măsură să nu ma fie impusă în exterior.

În ce condiţii ar putea românii să nu mai poarte masca în spaţiul public. Anunţul făcut de Rareş Bogdan!

„Dacă ar fi să ne uităm pe cum arată Europa astăzi, cu măsuri restrictive extrem de dure, am fi îngrijoraţi. Dar dacă e să ne uităm la indicii de vaccinare, se pare că potrivit acestora, undeva după data de 1 iunie putem să vorbim de relaxare extrem de serioasă. Sunt ţări care vorbesc deja de 1 mai.

Cert este că, foarte probabil, lunile iunie, iulie, august, vor fi luni relativ normale, adică vom purta probabil masca în spaţii închise, dar nu va mai fi obligatorie foarte probabil în exterior, şi pe măsură ce vom depăşi 50% din totalul populaţiei europene adulte vaccinate, se aşteaptă ca indicii de răspândire să scadă.

În România în prezent avem peste două milioane de persoane vaccinate, avem 800.000 de persoane înscrise pe platforme”, a declarat Rareş Bogdan, la dcnews.ro.

Coordonatorul campaniei de vaccinare apreciază că se va renunţa la masca de protecţie când vor fi vaccinaţi peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice şi când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

Valeriu Gheorghiţă a precizat la finalul conferinței de presă de marți că purtatul măștii va rămâne ultima restricție la care se va renunța. Acesta susține că este vorba de o măsură de protecție personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.  Potrivit acestuia, masca de protecție ar trebui avută în vedere pe viitor în fiecare sezon rece cu gripe și viroze.

„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară”, a declarat acesta într-o conferință de presă. După ce vom avea peste 10 milioane de persoane vaccinate?, a întrebat reporterul. Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „Si cand nu vom mai vea variante virale neacoperite de vaccin, si cand vom avea cazuri sporadice. Masca de protectie ne protejeaza nu numai fata de infectia cu SARS-COV-2 dar si fata de toate celelalte infectii care se transmit pe cale respiratorie. Eu cred ca este o masura de protectie personala pe care trebuie sa o avem in vedere de aici inainte in fiecare sezon rece, cand vorbim de viroze, de gripa, trebuie sa folosim acest mijloc de protectie personala si a celor din jurul nostru”.

Citeşte şi: Un bărbat a fost prins încercând să copieze la un examen important cu o cameră ascunsă în masca de protecţie