Incestul a devenit un fenomen tot mai prezent în România

Părinţii se transformă în abuzatori, iar copiii se tem de cele mai multe ori să ceară ajutor. Numai în ultimele trei luni, patru cazuri grave au ajuns în atenţia autorităţilor.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 09:49
Incestul a devenit un fenomen tot mai prezent în România

Un bărbat din Timişoara şi-a violat fiica de 17 ani timp de două luni. Cu toate acestea procurorul care se ocupă de caz a decis că el nu este pericol public şi poate fi cercetat în libertate. Procurorul şi-a motivat decizia prin faptul că fata a aşteptat prea mult până să depună plângerea.

Caz înfiorator şi la Pecica, în Arad. Un copil de numai doi ani a ajuns în stare de şoc la spital, după ce ar fi fost agresat sexual de către tatal său vitreg şi un bun prieten al acestuia. Acuzaţiile vin din partea mamei micuţului. Ea este cea care a anunţat poliţia după ce l-a găsit pe băieţel în casă, în stare de inconştienţă.

Un bărbat din judeţul Gălaţi a încercat să îşi violeze copilul de numai 8 ani. Norocul băieţelului a fost ca exact în acel moment a intrat pe uşă mama lui. Bărbatul şi-a recunoscut vina în faţa politiştilor.

O fetiţă de numai 12 ani din Odorheiul Secuiesc a fost abuzată de tatăl său. Mama copilei a aflat totul şi a sunat la poliţie. Bărbatul este acuzat pentru viol, incest şi corupţie sexuală.

În toate aceste cazuri copiii au nevoie de consultanţă psihologică, iar recuperarea poate să dureze ani întregi.