Incidente la audierea miniştrilor în comisiile parlamentare. Eugen Tomac a părăsit şedinţa VIDEO

Miercuri este ziua validării Cabinetului Grindeanu de către Parlament. Audierile miniştrilor propuşi de PSD şi ALDE au început de la ora 8.00, însă nu au fost lipsite de incidente.

04 ian. 2017, 07:58
Incidente la audierea miniştrilor în comisiile parlamentare. Eugen Tomac a părăsit şedinţa VIDEO

A fost o dimineaţă agitată, miercuri, la comisiile parlamentare, acolo unde sunt audiaţi miniştrii propuşi pentru noul Guvern. Primul incident a avut loc în timpul audierii ministrului delegat pentru Fondurile Europene, Mihaela Virginia Toader. Astfel că, între fostul premier Victor Ponta (PSD) şi Eugen Tomac (PMP) a existat un schimb dur de replici.

Eugen Tomac a cerut ca parlamentarii să pună întrebări miniştrilor audiaţi, pe rând, însă acest lucru nu a fost posibil. Pentru că miercuri au loc foarte multe audieri, iar timpul este limitat, regula era ca întrebările să fie adunate de la toţi senatorii şi deputaţii, urmând ca ministrul să răspundă scurt la toate întrebările.

Victor Ponta a intervenit spunând că propunerea lui Eugen Tomac este „sublimă, dar are o mare probleme.”

„De fiecare dată, la audieri de miniştrii se strâng întrebările, iar doamna ministru din respect pentru noi toţi va răspunde foarte scurt la toate. Asta este logica”, a precizat Victor Ponta. 

Eugen Tomac a replicat că „este un abuz ce se întâmplă”.

În timpul audierii Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Eugen Tomac a părăsit şedinţa, nemulţumit de timpul alocat pentru răspunsuri la întrebările puse de parlamerntari.

CITEŞTE ŞI: Miniştrii Cabinetului Grindeanu sunt AUDIAŢI în comisiile parlamentare. Vezi CALENDARUL învestirii