INCREDIBIL: Cum a supravieţuit timp de patru zile Nea Vasile, bătrânul rătăcit în Londra, cu doar 20 de lire

Vasile Belea, bărbatul în vârstă de 63 de ani care s-a pierdut de fiul său la metroul londonez, găsit vineri de autorităţi, a supravieţuit patru zile în Londra cu doar 20 de lire.

RomaniaTV.net
18 ian. 2014, 18:37
INCREDIBIL: Cum a supravieţuit timp de patru zile Nea Vasile, bătrânul rătăcit în Londra, cu doar 20 de lire

Vasile Belea a fost găsit de autorităţi vineri noapte, în vestul Londrei, deşi ultima oară a fost văzut în sudul capitalei britanice. Autorităţile londoneze au precizat că maramureşeanul s-a reunit cu familia sa, care în ultimele zile a lansat apeluri disperat pentru găsirea lui.

Bărbatul a reuşit să supravieţuiască timp de patru zile în Londra cu doar 20 de lire sterline, din care încă mai avea 3 lire în momentul în care a fost găsit de autorităţi, potrivit DailyMail.

Nora lui, Olimpia Belea, a declarat că bărbatul a încercat să apleze la poliție de două ori, dar a renunțat, pentru că aceştia nu îl înţelgeau.

„Toată lumea a fost foarte bună cu el, dar ei nu şi-au dat seama că era o persoană dispărută. El a abordat poliția de două ori în prima zi, dar ei nu l-au înțeles și el a renunțat”, a povestit Olimpia.

Ea mai a spus că domnul Belea a supraviețuit dormind în magazine în timpul zilei și rătăcind pe străzi și adăpostindu-se în stațiile de autobuz peste noapte.

„El este foarte inventiv. A fost foarte sigur că va găsi drumul înapoi acasă. A rămas în magazine unde era cald în timpul zilei și a doua zi el a găsit un magazin de pariuri, unde l-au lăsat să să stea pe un fotoliu până au închis la ora 22. În cursul nopții el mergea pe jos ca să stea treaz și dormea în stațiile de autobuz. El este un om extraordinar”, a mai spus Olimpia.

Bărbatul venise la Londra în vizită la fiul şi la nora sa. În ziua când s-a pierdut era cu fiul său Ciprian, dar uşile metroului s-au închis înainte ca nea Vasile să urce. Toată presa de la Londra a relatat cazul lui nea Vasile, rătăcit la Londra. Sâmbătă, autorităţile au mulţumit presei, dar şi populaţiei pentru ajutorul oferit în acest caz.