INCREDIBIL. Iată care este semnificaţia malefică a semnului OK

În limbajul nonverbal, semnul făcut prin unirea vârfului policarului cu cel al degetului arătător în forma literei O este un simbol al cuvântului american OK, care semnifică, în general, aprobare, acord, sau faptul că totul este bine. Cu toate acestea, semnul are şi o semnificaţie malefică.

17 oct. 2016, 14:23
INCREDIBIL. Iată care este semnificaţia malefică a semnului OK

Semnul OK poartă semnificaţii diferite, chiar negative, ofensatoare în unele culturi ale lumii şi, mai mult decât atât, este asociat de unii cu masoneria, satanismul şi Illuminati, scrie diane.ro.

Acest simbol a apărut în timpuri străvechi, cu alte conotaţii decât cele pe care le cunoaştem în prezent. El a fost identificat în picturi romane ca un însemn al fertilităţii dar, probabil, şi ca unul obscen. De altfel, arheologii l-au descoperit şi în străvechi amulete şi talismane sumeriene şi persane, alături de reprezentări ale unor coarne, care semnifică tot fertilitatea.

În Japonia, simbolul OK făcut palma în sus poate semnifica bani, monezi sau restul de la bani. Tocmai de aceea, trebuie să fie întrebuinţat cu mare grijă.

Acelaşi gest semnifică, în lumea arabă, ochiul rău, şi este folosit câteodată pentru a arunca un blestem asupra cuiva.

Citeşte şi Tu ştiai de unde provine cuvântul OK şi ce înseamnă de fapt?