INCREDIBIL. Un recidivist A VIOLAT o fetiţă de 11 ani, dar nu va face NICIO ZI DE ÎNCHISOARE

Un recidivist a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru violarea unei fetiţe de 11 ani. Instanţa a justificat decizia prin faptul că atacul nu a influenţat dezvoltarea psiho-emoţională a copilei.

13 aug. 2015, 08:46
INCREDIBIL. Un recidivist A VIOLAT o fetiţă de 11 ani, dar nu va face NICIO ZI DE ÎNCHISOARE

Violurile pe bandă rulantă care se petrec în România au la bază, se pare, şi îngăduinţa nepermisă a justiţiei, scrie dezvăluitorul.ro. În urmă cu doar câţiva ani, în judeţul Mureş, judecătorii au decis să-l „ierte” pe un bărbat care a violat o fetiţă în vârstă de 11 ani, în condiţiile în care violatorul era recidivist.

Citeşte şi Fată de doar 14 ani, sechestrată şi violată de trei bărbaţi. Fratele fetei a văzut totul

Potrivit dosarului din instanţă, bărbatul a invitat-o pe fetiţă (n.r.- pe care o cunoştea) la el acasă, spunându-i că vrea să-i ofere nişte alimente. Ajunşi în casă, inculpatul a încuiat uşa, apoi s-a năpustit asupra minorei. A imobilizat-o, după care a început să o mângâie, să o sărute şi, împotriva voinţei acesteia, a întreţinut relaţii sexuale. Dosarul a ajuns şi pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş. „Din analiza tuturor mijloacelor de probă, instanţa a constatat că (…) inculpatul a încuiat uşa de acces din interior, după care a împins-o pe pat pe minoră, a prins-o de mâini, imobilizând-o, şi a început să o sărute pe faţă şi pe gură; apoi, s-a dezbrăcat şi el, i-a dat jos şi minorei pantalonii şi chiloţii, deşi fata i-a spus că nu vrea, s-a aşezat lângă ea pe pat şi a continuat să o mângâie. La un moment dat, i-a introdus un deget în vagin, după care şi penisul şi, aşa cum a declarat şi partea vătămată minoră, nu a durut-o, dar a simţit penetrarea care nu a fost completă, întrucât inculpatul şi-a dat seama că aceasta este virgină”, prezintă judecătorii Curţii de Apel cazul pe care îl judecase anterior Tribunalul Mureş, reţinând în favoarea inculpatului circumstanţe atenuante judiciare.

În faţa judecătorilor, inculpatul a povestit că a chemat-o pe fetiţă la el acasă pentru a se juca şi că aceasta „s-a dezbrăcat singură şi el nu a făcut nimic altceva decât să-şi frece organul sexual de zona ei genitală”, mărturii contrazise de constatările medico-legale privind „existenţa unei penetrări vaginale”.

A ÎNCERCAT SĂ-I CUMPERE TĂCEREA CU UNTURĂ ȘI ȚIGĂRI

După ce a agresat-o pe micuță, bărbatul a încercat să-i cumpere tăcerea, rugând-o să nu spună nimănui ce s-a întâmplat. În schimb, acesta a „răsplătit-o” cu un borcan cu untură, două țigări și tot atâtea plicuri cu cafea.

AVEA ANTECEDENTE PENALE

„Împrejurarea existenţei unor antecedente penale de aceeaşi natură, concretizate de mai multe condamnări ale inculpatului în 1994, 1996, 1997 era dovedită de fişa de cazier judiciar a inculpatului, însă nu s-a reţinut starea de recidivă”, mai scrie în referatul judecătorilor. Totodată, raportul de evaluare psihologică depus la dosar a arătat că fapta odioasă nu a influențat dezvoltarea psiho-emoțională a fetiței, nefiind percepută cu o intensitate semnificativă.

Citeşte şi Tânără violată de trei bărbaţi. „M-au ameninţat că o să ajung în râul Argeş”

A DOUA ȘANSĂ…

Curtea de Apel Târgu Mureș a trimis dosarul spre rejudecare ca urmare a unor vicii de procedură. Cum inculpatul scăpase definitiv de urmărirea penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate, Tribunalul Mureș l-a condamnat pe bărbat la 3 ani și șase luni de închisoare doar pentru viol. Totuși, vorbim tot despre o condamnare cu suspendare, sub supraveghere. De asemenea, pedeapsa interzicerii anumitor drepturi a rămas în picioare.