Cristoiu îl atacă pe ambasadorul SUA: „E la a nu ştiu câta intervenţie de bădăran care s-a văzut Stăpân”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a fost criticat pentru implicarea în campania electorală. Jurnalistul Ion Cristoiu susţine că este inacceptabil mesajul lui Hans Klemm, care i-a sfătuit pe români să nu voteze candidaţi acuzaţi de corupţie.

02 iun. 2016, 09:38
Cristoiu îl atacă pe ambasadorul SUA: „E la a nu ştiu câta intervenţie de bădăran care s-a văzut Stăpân”

Ambasadorul american e la a nu știu câta intervenție brutală, de bădăran care s-a văzut Stăpân, în viața politică a României, altfel țară presupus independentă, fie și pentru că e membră a ONU. De ce-și permite ambasadorul american astfel de exerciții de ghiorțan care se urinează direct în farfuria gazdei care l-a invitat la cină, după care îi ciupește nevasta de fund, grohăind porcește?„, scrie Ion Cristoiu, pe blog.

Reacţia vine după ce Hans Klemm i-a sfătuit pe români să nu pună ştampila pe candidaţii suspectaţi de corupţie.

Las la o parte că un ins de minim bun simț ar fi răspuns că românii sunt suficient de maturi ca să voteze și fără să le spună cineva cum s-o facă. Dacă tot ținea să spună ceva se putea rezuma la formulările diplomatice de rigoare, folosite de ambasadorii străini într-o țară, pentru a evita imaginea de vîrîre cu ciubotele în viața politică internă a țării respective„, conchide jurnalistul.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-a încurajat pe toţi românii cu drept de vot să şi-l exercite şi să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. „Toate alegerile sunt importante, însă acestea sunt deosebit de pline de semnificaţie pentru România şi îi încurajez pe toţi alegătorii să meargă la vot”, a mai afirmat Klemm.

Întrebat de faptul că printre candidaţi se află extrem de mulţi politicieni care au fost arestaţi preventiv, trimişi în judecată sau chiar condamnaţi, ambasadorul Hans Klemm a spus: „Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sunt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie”.

Evocând prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie, oficialul american a precizat că şi în SUA există corupţie politică, dar partidele evită asocierea cu persoane acuzate de corupţie.