Ion Iliescu, despre Regina Ana: Am avut privilegiul să o cunosc şi am apreciat felul în care ţinea la România

Fostul preşedinte Ion Iliescu a scris, luni, pe blogul personal, că a aflat cu tristețe vestea morții Reginei Ana şi a transmis întreaga sa compasiune Regelui Mihai. Fostul şef de stat a precizat că a cunoscut-o pe Majestatea Sa şi că a apreciat felul în care aceasta "ţinea la România".

01 aug. 2016, 15:42
Ion Iliescu, despre Regina Ana: Am avut privilegiul să o cunosc şi am apreciat felul în care ţinea la România

Am aflat cu tristețe vestea morții Reginei Ana și transmit întreaga mea compasiune pentru această grea pierdere Regelui Mihai și membrilor familiei regale. Am avut privilegiul să o cunosc și am apreciat felul în care, trecând peste o istorie care nu a fost clementă, până la urmă, cu niciunul dintre noi, ținea la România. Păstrez amintirea discuțiilor pe care le-am avut atât la Versoix, cât și la București, relația cu familia regală fiind una de respect și de asumare a responsabilităților pe care fiecare le-am avut și le avem față de români. Dumnezeu să o odihnească în pace!„, a scris Ion Iliescu, pe blogul personal.

Regina Ana a României a murit, luni, la un spital din Elveția. Regina va fi înmormântată la Curtea de Argeș.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis a primit cu „profundă durere” vestea morţii Reginei Ana: Majestatea Sa va rămâne un simbol de înţelepciune şi demnitate