Ipoteză-șoc cu privire la asasinatul din Arad. Crima ar avea legătură cu traficul de țigări

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a preluat cazul exploziei maşinii din municipiul Arad în urma căreia un bărbat a decedat

29 mai 2021, 23:40
Ipoteză-șoc cu privire la asasinatul din Arad. Crima ar avea legătură cu traficul de țigări

Asasinatul din Arad ar avea legătură cu traficul ilegal de țigări. Presa locală din Arad scrie sâmbătă seară că asasinatul din Arad al afaceristului Ioan Crișan ar putea fi legat de traficul de țigări.

Potrivit aradon.ro, peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate luni, marfa fiind transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj, se pare. Surprinzător, șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit identitatea, oficial, nici până astăzi. Nu s-a stabilit nici măcar cui aparține automarfarul folosit la transportarea țigărilor de contrabandă!

Întâmplarea suspectă de luni este acum pusă în legătură directă cu explozia mașinii omului de afaceri. Există voci care spun că omul de afaceri a vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii. Alte voci spun că TIR-ul a poposit în curtea firmei lui Ioan Crișan, cu toate încrengăturile ce decurg de aici. Ultima variantă are legătură cu o precizare din comunicatul remis marți de IPJ Arad, pe tema țigărilor confiscate de polițiști, precizare care făcea referire la faptul că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale.

Momentul în care maşina miliardarului din Arad sare în aer. Ancheta, preluată de criminalişti şi SRI. Update: există un cerc de suspecţi VIDEO

Iată și comunicatul de marți: “În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”.

Parchetul General a preluat cazul exploziei din Arad. Cercetările vizează infracţiunea de omor

Potrivit sursei citate, PICCJ – Secţia de urmărire penală şi criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de sâmbătă.”Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, se precizează în comunicatul de presă.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan.