Ipoteză ŞOCANTĂ a anchetatorilor în cazul fetei răpite din Gorj

Anchetatorii iau în calcul, în cazul fetei de 16 ani care ar fi fost răpită din faţa casei sale, şi ipoteza că aceasta nu ar mai fi în viaţă, şeful Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, spunând că ar putea apela la pompieri şi scafandri pentru a o căuta pe adolescentă în lacurile din zonă.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 15:27
Ipoteză ŞOCANTĂ a anchetatorilor în cazul fetei răpite din Gorj

Duminică după-amiază, anchetatorii au făcut o reconstituire în acest caz, în satul Moi, din comuna Bâlteni, în prezenţa tânărului de 18 ani care este considerat complice al bărbatului care ar fi răpit-o pe fată.

Tânărul, Marinel Negrea, a fost adus în satul Moi pentru reconstituirea în teren la 14 ore după ce poliţiştii au primit apelul la 112 privind dispariţia Anei Maria Vâlceanu, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X-a la liceul din Rovinari.

La reconstituire a luat parte şi şeful Poliţiei Judeţene Gorj, comisar-şef Viorel Salvador Caragea.

Tânărul considerat complice i-a dus pe anchetatori la o casă în construcţie, aflată în apropierea locuinţei fetei, el spunând că sâmbătă seară s-a ascuns în acel imobil împreună cu Cristian Gheorghe Baţai, de 30 de ani, bărbatul care ar fi răpit-o pe adolescentă.

El a spus că din acel imobil au urmărit-o pe fată, aşteptând momentul prielnic pentru a o lua cu forţa. Fata stătea de vorbă la poarta casei sale cu un alt băiat, moment în care Negrea şi Baţai au ieşit din clădirea în care aşteptaseră şi l-au ameninţat pe tânărul respectiv cu bătaia, fiecare având în mână câte un par.

„Eu am luat-o pe aici, după ce am ieşit din casă, fata a fugit, el (bărbatul care ar fi răpit-o pe fată -n.r.) a fugit şi el mi-a zis să-l opresc pe băiatul ăla”, le-a spus Marinel Negrea anchetatorilor.

Întrebat de poliţişti ce avea în mână în momentul în care împreună cu Baţai s-a dus în fugă după fată şi prietenul acesteia, el a spus că avea un par.

Tânărul le-a mai spus anchetatorilor că Baţai a reuşit să fugă cu fata, susţinând însă că nu ştie unde a fost dusă adolescenta, dar lăsând să se înţeleagă că aceasta ar fi fost abuzată sexual de bărbatul de 30 de ani.

El le-a indicat anchetatorilor o potecă prin pădurea din apropierea casei fetei, un câine de urmă fiind dus acolo pentru a căuta eventuale indicii care să-i ducă pe poliţişti la găsirea adolescentei.

Negrea le-a mai declarat poliţiştilor că, după ce bărbatul a reuşit să dispară cu adolescenta, el s-a întors la casa în construcţie, de unde, atât cât a fost posibil, l-a sunat pe Baţai pe telefonul mobil şi l-a informat despre ce se întâmpla în locul din care dispăruse minora, ţinându-l la curent cu operaţiunile de căutare.

„M-am întors înapoi (la casa în construcţie -n.r.) şi am văzut că băiatul cu care fusese fata suna la Poliţie. Am stat şi am ascultat. Apoi Baţai mi-a zis să şterg totul din agenda telefonului. Am închis telefoanele şi m-am întors aici”, a declarat Negrea pe parcursul reconstituirii faptelor sale.

Întrebat de şeful Poliţiei Gorj dacă s-a întors în locul respectiv pentru a vedea cum se derulează căutările fetei, suspectul a răspuns „da”.

Pe parcursul reconstituirii, rude ale fetei dispărute i-au adresat injurii tânărului şi i-au cerut să spună unde se află Ana Maria Vâlceanu, el susţinând în permanenţă că nu ştie unde s-ar afla tânăra.

Mama fetei i-a cerut acestuia de mai multe ori să spună ce s-a întâmplat cu fiica sa, şeful Poliţiei Gorj fiind nevoit să intervină şi să îi spună femeii să aibă încredere în poliţişti şi în anchetă.

„Nu vă putem spune tot ce avem în acest dosar. Cu tot regretul, vă înţeleg durerea, dar vă cer să aveţi încredere în noi. Credeţi că am stat degeaba? De la 6.00 de azi-dimineaţă este cu noi, doamnă, şi el de-abia acum a recunoscut. Am adus aici zeci de poliţişti şi câini de căutare şi vă asigur că se fac eforturi foarte mari pentru a o găsi pe fiica dumneavoastră cât mai repede”, i-a spus Caragea mamei fetei dispărute.

În acelaşi timp, şeful Poliţiei Gorj l-a oprit pe tatăl Anei Maria Vâlceanu, care plecase cu o maşină în care luase o bucată de ţeavă metalică, pentru a-l ataca pe suspectul depistat de poliţişti.

După ce tânărul a indicat mai multe locuri în care ar fi putut fi dusă fata, în zonă au fost aduşi şi câini de urmă, care au participat la căutări într-o pădure de la marginea satului. Unul dintre câini, care a luat urma fetei, a pierdut însă traseul acesteia după câteva sute de metri, poteca respectivă ducând însă într-o altă parte a satului, la un drum local.

Anchetatorii iau în calcul inclusiv varianta ca tânăra să nu mai fie în viaţă, pe parcursul reconstituirii şeful Poliţiei Gorj, comisarul-şef Viorel Salvador Caragea, spunându-le rudelor fetei că nu exclude posibilitatea să ceară sprijin pompierilor şi scafandrilor pentru a extinde căutările şi în câteva lacuri formate în zonă în goluri rămase după exploatarea rezervelor de lignit.

O adolescentă de 16 ani din judeţul Gorj este căutată de poliţişti după ce părinţii acesteia au anunţat dispariţia ei, principala ipoteză fiind că fata ar fi fost răpită din faţa casei sale, sâmbătă seară, de un bărbat de 30 de ani. Bărbatul care ar fi răpit-o pe fată este recidivist, executând o pedeapsă cu închisoarea pentru viol.