IPS Teodosie împărtăşeşte copiii cu aceeaşi linguriţă! Preoţii sfidează recomandările Institutului de Sănătate Publică - FOTO

Publicat: Sâmbătă, 16 Mai 2020 16:42 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Mai 2020 16:43 // Sursa: romaniatv.net

ÎPS Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, cei mici fiind şterşi la gură cu acelaşi prosop, chi dacă, în urmă cu câteva zile, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) recomanda Bisericii Ortodoxe Române să împărtăşească credincioşii folosind linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

În replică, Patriarhia Română a anunţat "o amânare" a împărtăşirii credincioşilor până când toate Bisericile Ortodoxe vor lua o decizie unitară. Apoi, pe 14 mai au luat o serie de decizii, printre care şi cele referitoare la administrarea Sfintei Împărtăşanii. 

"Biserica Ortodoxă Română, potrivit tradiţiei sale liturgice multiseculare, nu poate accepta, nici în vreme de pandemie, utilizarea potirului şi linguriţei de unică folosinţă pentru împărtăşirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii. În acest sens, cu aprobarea majorităţii membrilor Sfântului Sinod, consultaţi în scris în data de 11 mai 2020, modalitatea de împărtăşire comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe", a declarat Patriarhia. 

Citeşte şi: ÎPS Teofan se declară împotriva măsurii de amânare a împărtăşirii comune: "Nu se cuvine să schimbăm rânduielile"

Sâmbătă dimineaţa (16 mai), la Catedrala din Constanţa, ÎPS Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, apoi, cei mici au fost şterşi la gură cu acelaşi prosop. Imaginile au fost surprinse de jurnaliştii de la Constanţa de Azi.

Nici prevederile privind distanţarea socială a credincioşilor care participă la slujbele în aer liber nu au fost respectate.

"La slujbele săvârşite în afara lăcaşurilor de cult, distanţa între credincioşi va fi de 2 m în orice direcţie. Folosirea măştilor de protecţie este obligatorie pentru toţi participanţii la slujbe, cu excepţia slujitorilor bisericeşti care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană", spune chiar Patriarhia Română.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat că nu comentează imaginile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aceeasi lingurita împărtăşanie ÎPS Teodosie restricţii sfidare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H